Izvor: S media, 03.Sep.2012, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Povišica od dva odsto je realnost

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je jutros da za prosvetne radnike ekonomska realnost ne dozvoljava povišicu veću od ponudjenih dva odsto i izrazio nadu da će, uprkos najavi današnjeg štrajka upozorenja Unije prosvetnih radnika Srbije, većina škola prvog dana nove školske godine otvoriti vrata djacima.

"Neke od organizacija unutar sindikata koji organizuje štrajk odustale su od toga da potpuno strajkuju i njavile da će raditi 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << minuta. Ja se nadam da će se time povesti i ostali i da će sve škole početi školsku godinu na vreme.", kazao je Obradović za

Radio-televiziju Srbije i istakao da štrajk upozorenja za danas najavljuje samo jedan, od ukupno četiri, reprezentativna sindikata.

On je kazao da bi Vlada Srbije njegovo ministarvo želeli da prosvetni radnici dobiju veću povišicu od ponudjenih dva odsto, ali da je ekonomnska situacija takva da je to jedino realno i moguće.

Vlada je prošle nedelje reprezentativnim sindikatima obrazovanja ponudila povišicu od dva odsto za oktobarske zarade, kao i povišicu od dva odsto u aprilu.

(Tanjug/RTS)

FOTO: Beta
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.