Na Kosovu u štrajku zaposleni u zdravstvu i prosveti

Izvor: RTS, 13.Dec.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu u štrajku zaposleni u zdravstvu i prosveti

Centralni štrajkački savet Federacije sindikata zdravstva saopštio je da je u toku najavljeni štrajk u svim zdravstvenim ustanovama na Kosovu, te da su do sada svi zaposleni prihvatili opšti štrajk.
Štrajk je organizovan i u većini školskih ustanova na Kosovu. Nastave u školama i na Univerzitetu nije bilo dva sata.
Zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u zdravstvu i prosveti traže povećanje plata.
Kosovski Ustavni sud odlučio je da obustavi primenu Zakona o povećanju plata zaposlenih u javnom sektoru do 30. marta sledeće godine. Zahtev za razmatranje zakona podneo je kosovski ombudsman.
Odluka Ustavnog suda mogla bi da radikalizuje zahteve organizatora štrajka, najavljuju iz sindikata.
Predsednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja Rahman Jašari rekao je da je odluka Ustavnog suda loša vest za sindikate, jer se odnosi na oko 60.000 zaposlenih.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Problemi na Kosovu: Zaposleni u zdravstvu prihvatili opšti štrajk

Izvor: B92, 13.Dec.2019

Kosovska Mitrovica -- Centralni štrajkački savet Federacije sindikata zdravstva saopštio je da je u toku najavljeni štrajk u svim zdravstvenim ustanovama na Kosovu...Do sada svi zaposleni prihvatili opšti štrajk, saopštava se iz Centralnog štrajkačkog saveta...Štrajk je organizovan i u većini...

Nastavak na B92...

Kosovo: Privremeni štrajk zaposlenih u zdravstvu i obrazovanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Dec.2019

Odluka Ustavnog suda Kosova kojom se suspenduje sprovođenje Zakona o platama u javnom sektoru doprinela je privremenom štrajku zaposlenih u sektoru zdravstva i obrazovanja. Lekari su tretirali samo hitne slučajeve a nekoliko škola je odlučilo da se ne odazove pozivima sindikata za štrajk prva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.