Jerkov: Rešenje za štrajk prosvetnih radnika postoji

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Rešenje za štrajk prosvetnih radnika postoji

Predsednica skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku Aleksandra Jerkov izjavila je danas da rešenje za štrajk prosvetnih radnika postoji - da je to izuzeće iz smanjenja plata i uvođenje platnih razreda.

Jerkov je u saopštenju dostavljenom medijima ocenila da je izjava ministra prosvete Srđana Verbića da za štrajk prosvetara nema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rešenja "drska koliko i neistinita".

Ona je navela da su plate zaposlenih u prosveti smanjene na 36.000 dinara, a da istovremeno postoje javna preduzeća u kojima prosečna zarada iznosi 140.000 dinara.

"To što ministar nema hrabrosti da se suprotstavi lažnim merama štednje koje sprovodi Vlada Aleksandra Vučića u kojoj i sam sedi, ni na koji način ga ne oslobađa odgovornosti za štrajk i štetu koju on nanosi", navela je Jerkov.

Ona smatra da je ministar iznošenjem očekivanja da se štrajk prekine, iako nema nameru da ispuni zahteve prosvetara, pokazao isto licemerje kao i njegove kolege u Vladi, koje se na isti način ophode prema advokatima, lekarima i radnicima u štrajku.

Jerkov je rekla da je ministar bio dužan da se suprotstavi merama koje neće doneti uštedu u republičkom budžetu i da objasni da nisu problem plate nastavnika od 40.000 dinara nego plate u pojedinim javnim preduzećima od 200.000 dinara.

"Sada, kada je sve to propustio da uradi, dužan je da pronađe rešenje umesto što učiteljima, nastavnicima i profesorima koji štrajkuju zbog 4.000 dinara objašnjava da rešenja nema. Ukoliko za to nije sposoban, neka podnese ostavku", navela je Jerkov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.