Vest dana na Ostrvu: Englezi zvali Francuza u reprezentaciju!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vest dana na Ostrvu: Englezi zvali Francuza u reprezentaciju!

Novi selektor Gordog albiona Sem Alerdajs uputio poziv fudbaleru Sevilje, ali je FIFA odbacila zahtev

Novi selektor Engleske Sem Alerdajs priznao je da je imao ludu ideju da u nacionalni tim pozove Francuza Stivena N'Zonzija, ali da je FIFA blokirala njegov pokušaj. Vezista Sevilje bio je ozbiljna želja novog kormilara Gordog Albiona, pa je zataražio od FA Engleske da istraži mogućnost njegovog angažovanja, piše Telegraf.

Iskusni 27-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbaler rođen je u Francuskoj, ali je više od pet godina živeo u Ujedinjenom Kraljevstvu, a fudbal je igrao u Blekburnu (gde ga je 2009. upravo Big Sem angažovao) i kasnije u Stouku odakle je otišao u Sevilju. Alerdajs je uveren da je glavni problem ovog tima nedostatak kvalitetnog defanzivnog veziste pa je zatražio od FIFA specijalnu dozvolu da ga prevede među Engleze.

Međutim, odgovor iz Niona bio je negativan, a nade N'Zonzija da će se oprobati na internacionalnom nivou poprilično su opale nakon što je utvrđeno da je pre sedam godina nastupao za reprezentaciju Francuske do 21 godine. FIFA je ostavila Englezima mogućnost da se žale na ovu odluku, ali im je i poručila da žalba teško da može išta da promeni.

“Želeli smo da ga angažujemo, to je bio moj cilj. Probali smo, ali je bilo nemoguće. Gotovo je sa N'Zonzijem. Stiven je dobar fudbaler, ali nikada nije dobio poštovanje koje zaslužuje od stane matičnog Fudbalskog saveza Francuske”, istakao je Alerdajs.

Stiven N'Zonzi preselio se u redove Sevilju iz Stouka za 8.200.000 evra prošlog jula, ali je ovog leta bio vrlo blizu povratka u Premijer ligu jer se šampion Engleske Lester ozbiljno interesovao za njega. U ugovoru sa Seviljom Francuz ima otkunu klauzulu od 30.000.000 evra, a u Italiji su se pojavile informacije da ga želi i Juventus nakon što im je propao posao sa Blezom Matuidijem.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Alardajs hteo Francuza u "Gordom Albionu"!

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2016

Novi selektor Engleske je imao ideju da bivšeg fudbalera Blekburna i Stouka uvrsti na spisak za predstojeće mečeve u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji...Naime, kako piše ugledni "Gardijan", Sem Alardajs je bio spreman da uruči poziv fudbaleru Sevilje Stivenu N'Zonziju!..Ovaj 27-godišnji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.