Veljkovi Orlići spremni za velika dela

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljkovi Orlići spremni 'za velika dela'

Optimizam ne jenjava među mladim reprezentativcima Srbije.

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Vukašin Jovanović rekao je danas da je nacionalna selekcija spremna za "velika dela" na predstojećem Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

"Čeka nas jako teško i naporno takmičenje, ali smo odlično motivisani i pripremljeni, spremni za velika dela. Ponosan sam što sam član >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ove selekcije, verujem da možemo puno napraviti na Novom Zelandu. Ne smemo da budemo euforični, put do vrha je težak, ali imamo kvalitet i želju za najveće domete", rekao je Jovanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina će se od 30. maja do 20. juna održati u sedam gradova Novog Zelanda, a Srbija je u grupi D u kojoj će igrati Meksiko, Urugvaj i Mali.

Reprezentacija Srbije prvi meč na šampionatu igra 31. maja od 6.00 po srednjeevropskom vremenu protiv Urugvaja.



"Već danima razmišljamo samo o toj utakmici. Početak takmičenja biće veoma bitan, a imaćemo za rivala sjajnu selekciju. Posle ćemo se posvetiti Maliju i Meksiku, idemo redom",
dodao je Jovanović.

Štoper mlade reprezentacije je naveo i da je oduševljen novom formacijom koju praktikuje selektor Veljko Paunović, sa trojicom defanzivaca u poslednjoj liniji odbrane.

"Za mene je to u početku bilo malo iznenađenje, ali kako je vreme odmicalo, video sam da funkcionišemo besprekorno. Kao da nas je ta taktika nekako još više zbližila, posebno nas trojicu koji igramo ispred golmana... Ekipa deluje opasnije kad krene u napad, a mi imamo kvalitetne igrače koji mogu da iznesu tu taktiku. Očekujem zaista dobre rezultate na Novom Zelandu", kazao je Jovanović.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.