Izvor: HotSport.rs, 22.Apr.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Dve jezive povrede koje su jednog od najvoljenijih napadača koštale karijere (VIDEO)

Na pomen imena Đibrila Sisea retko ko će se namrštiti među ljubiteljima fudbala. Fantastični Francuz je u dresu Oksera skrenuo pažnju javnosti na sebe, na 128 ligaških mečeva u dresu Oksera postigao je 70 golova, nakon čega je ostvario san o kom je pričao još dok je nosio dres Oksera – potpisao je za Liverpul.
U dresu tima sa Enfilda Sise se ipak nije snašao kako su mnogi očekivali. Jednostavno, bio mu je potreban period privikavanja na engleski >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << fudbal
Ali, sve je prekinuto 30. oktobra 2004. 
Liverpul je gostovao u Blekburnu ekipi Roversa. Rezultat u 38. minutu je bio 1:1, kada je Sise krenuo ka golu Blekburna. Bio je u duelu sa Džejem Mekevelijem, nakon čega je pao. Iako su isprva svi na stadionu mislili da je u pitanju bezazlen pad, reakcija igrača na terenu i samog Sisea pokazala je da je povreda itekako ozbiljna. Naime, tokom duela, Sise je nezgodno zakačio Mekevelijevu nogu, nezgodno iskrenuo svoju, koja je u neprirodnom položaju pukla. Kasnije je Sise rekao da je zahvalan lekarima na pravovremenoj reakciji, jer bi verovanto ostao bez potkolenice da nisu odreagovali kako je trebalo.
(Youtube/edenmc’s channel)
Lom fibule i tibije značio je višemesečni oporavak. Ta sezona je, prema rečima lekara, za njega bila završena.
A onda se dogodilo čudo…
U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, Sise je u 75. minutu 13. aprila zaigrao protiv Juventusa, da bi potom u finalu Lige šampiona protiv Milana postigao drugi pogodak u penal seriji za svoj tim i tako ostavio neizbrisiv pečat u dresu „redsa“ i najvećem preokretu u istoriji finala Lige šampiona.
(Youtube/krisna cahyadi)
U Liverpulu je proveo još sledeću sezonu, postigao je ukupno 24 gola u za tim iz Engleske, ali je tokom cele 2005. godine bio povezivan sa ekipom Olimpika iz Marseja.
Konkretan dogovor postignut je dogovor Liveprula i Olimpika, i Sise je trebalo da, dan nakon poslednjeg pripremnog meča reprezentacije Francuske pred početak Mundijala u Nemačkoj 2006. godine, koji je Sise željno iščekivao jer je konačno odslužio kaznu od pet mečeva koju mu je UEFA izrekla nakon što je šutnuo Marija Serhija, mladog reprezentativca Portugala, a potom izvređao sudiju Roba Stajlsa.
Željan fudbala, Sise je 7. juna 2006. izašao u startnoj postavi na teren protiv Kine, ali je samo deset minuta od početka meča nezgodno uvrnuo nogu u duelu sa kapitenom Kine Žengom Žijem, i bilo je jasno da ponovo sledi duga pauza…
(Youtube/Roger Williams)
To Sisea nije sprečilo da se vrati, pa je pružao sjajne partije u dresu Panatinaikosa, što mu je donelo povratak u reprezentaciju i konačno nastup na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi.
Iako je fudbal igrao do 2015. godine, i iako je u međuvremenu nastupao za Sanderlend, Lacio, KPR, dva teška loma noge su ostavila itekako traga, i jedan od možda i najtalentovanijih napadača 21. veka je izgubio šansu da svoj raskošni talenat i potvrdi dugogodišnjim igrama na vrhunskom nivou.
Ovako, ostaje nam da se sećamo sjajnog fudbalera zanimljive frizure koji je šarmom osvojio navijače klubova gde god je igrao.
(Youtube/NumeroDiezFreestyle)
 
 
The post VREMEPLOV: Dve jezive povrede koje su jednog od najvoljenijih napadača koštale karijere (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.