UEFA donela neverovatnu odluku: Srbija dobila sa 3:0, ali su joj oduzeta tri boda!?

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA donela neverovatnu odluku: Srbija dobila sa 3:0, ali su joj oduzeta tri boda!?

Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dve naredne utakmice kao domaćin bez prisustva publike i 100.000 evra

Fudbalskom savezu Srbije su dostavljene odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA povodom odlučivanja o prekinutoj Grupa I UEFA EURO 2016 kvalifikacionoj utakmici između Srbije i Albanije. Sednica Kontrolne i disciplinske komisije UEFA je održana u četvrtak, a zbog izuzetnog interesovanja kompletne domaće javnosti povodom ovog slučaja i jednakog tretmana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svih medija, kako iz Srbije tako i iz inostranstva, FS Srbije je putem saopštenja preneo dobijene odluke.

Odluke članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, a koja je zasedala u sastavu predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi Žoel Volf (Luksemburg) i Hans Lorenc (Nemačka), su sledeće:

- Utakmica Srbija - Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

- Fudbalskom savezu Srbije, odnosno "A" reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.

- Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dve naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.

- Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 evra.

- Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 evra.

FSS će verovatno razmišljati o žalbi.

"Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA", stoji u saopštenju FSS.

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas sa početkom u 13.00 sati biće održana vanredna sednica Odbora za hitna pitanja, posle koje će u saopštenju za javnost izneti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.