Imamo pobednika prvog dana prelaznog roka - Votford!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imamo pobednika prvog dana prelaznog roka - Votford!

Za jedno jutro su doveli najskuplje pojačanje u istoriji, odbili najveću prodaju u istoriji, blindirali najboljeg igrača, doveli pojačanje u odbrani i rešili se dvojice defanzivaca koji su bili višak...

Takav početak prelaznog roka bi bio previše i za veće i bogatije klubove. Mimo svih očekivanja,  zvanično otvaranje fudbalske pijace je obeležio Votford. Vesti sa Vikaridž Rouda su iz sata u sat smenjivale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jedna drugu.

Votford je kupovao, prodavao, pozajmljivao, odbijao ponude, produžavao ugovore... Reklo bi se da je dobar deo posla u prelaznom roku završen za jedno jutro.

Krenimo redom...

Kao bomba je odjeknula vest da je Votford odbio neverovatnih 45.000.000 evra od kineskog Šangaja SIPG za Odiona Igaloa. Prebogati Kinezi su nedavno platili 55.000.000 evra za Hulka, napravili najveći transfer ovog leta i spremili još jednu bombu, ali su naleteli na zid. Nije prvi put da nigerijskog napadača zovu iz Kine. Pre tačno godinu dana, Votford je od Hebeja odbio 14.000.000 za Nigerijca, a danas i tri puta veću ponudu. Bila je to sjajna vest za navijače kluba sa popualrnog Vika jer je napadački tandem Igalo - Dini udarna snaga ovog tima. Odbijena ponuda za Igaloa je značila da Nigerijac sigurno ostaje, a onda je stigla još jedna lepa vest za Votfordove navijače.

Produžen je ugovor sa Trojom Dinijem! Kapiten se obavezao na petogodišnju saradnju sa klubom u kojem je stekao afirmaciju i reputaciju jednog od boljih engleskih napadača. Nedavno je odbijena Lesterova ponuda od 30.000.000 evra za Dinija.

Kada su blindirali Igaloa i Dinija, Stršljenovi su krenuli da ubadaju i pojačanja. Oboren je klupski rekord za dovođenje pojačanja!

Petogodišnji ugovor sa Votfordom je potpisao Ajzak Sakses koji je prethodnu sezonu igrao u Granadi kao pozajmljen igrač Udinezea. Mladi nigerijski napadač je plaćen 15.000.000 evra klubu iz Friulija što je najskuplja kupovina u istoriji Votforda. Njegov dolazak nije iznenađenje s obzirom da je zablistao u Granadi koja je Votfordov i Udinezeov „mlađi brat“ s obzirom da familija Poco gazduje u sva tri kluba. Italijani su procenili da će Nigerijcu cena najbrže skočiti u Premijer ligi i da je Votford atraktivniji izlog od Udinezea i Granade. Za Saksesa su interesovali PSŽ i Inter...

Posle Saksesa je stiglo i drugo pojačanje. Votford je na pet godina potpisao belgijskog štopera Kristijana Kabaselea iz Genka. Stršljenovi su Genku na ime obeštećenja platili 7.000.000 evra što znači da su u jednom danu potrošili 22.000.000 evra.

Na kraju, rešili su se i nekih suvišnih igrača. Odbrambeni igrač Gabrijele Anđela je prosleđen u Udineze dok je ugovor istekao švedskom defanzivcu Joel Ekstrandu i on je slobodan u izboru novog kluba.

Votford mnogo jači ulazi u sledeću sezonu...

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.