Čukarički za promenu sistema takmičenja u Superligi

Izvor: Sportal.rs, 29.Jan.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarički za promenu sistema takmičenja u Superligi

Fudbalski klub Čukarički zalaže se za promenu sistema takmičenja u Superligi Srbije, a kao najbolje rešenje pominje se poljski model. Prema rečima sportskog direktora Vladimira Matijaševića, sistem mora da se promeni jer je trenutno previše pauza u takmičenju.

- Potrebno nam je više utakmica, sistem je takav da mora da se promeni, mnogo je pauza. Novi sistem može da krene već od narodne sezone i biće sastanaka u narednom periodu - rekao je Matijašević u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << s novinarima.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je trenutna situacija neodrživa.

- Situacija kakva je sad je neodrživa, ima mnogo kontradiktornosti. Malo utakmica igramo, u drugim zemljama se igra i po više od 50. Sistem koje se primenile druge zemlje mora da se prilagodi i kod nas - rekao je Milojević.

On je dodao da je hendikep to što prvenstvo počinje u avgustu, a evropske kvalifikacione utakmice još početkom jula.

- Protivnici su tada maksimalno spremni, a mi na pola pripremnog perioda. To su ekipe koje su jednostavno fizički spremnije i mi smo tu u hendikepu. Imamo talenat i perspektivne igrače, ali moramo da poradimo na nekim drugim stvarima. Više treniramo nego što igramo - dodao je strateg "brđana".

Čukarički je prošle sezone nastupio u kvalifikacijama u Ligi Evrope, pošto je Crvenoj zvezdi oduzeto pravo takmičenja. Ekipa sa Banovog Brda eliminisana je u drugom kolu od austrijskog Grediga.

Ćukarički je jesenji deo sezone završio na četvrtom mestu na tabeli sa 28 bodova. U prolećnom delu takmičenja Čukarički će biti jači za Đorđa Bašanovića i Aleksandra Alimpijevića, a poslednje pojačanje je Zoran Rendulić koji je potpisao šestomesečni ugovor.

Ekipu su napustili Deni Pavlović, koji je raskinuo ugovor, i Stefan Dinić poslat na pozajmicu u Sinđelić. Beogradski klub će se od 1. do 14. februara pripemati na Kipru na koji će otići 26 igrača od kojih četiri omladinca.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.