Blater razgovarao sa katarskim vlastima o pravima sezonskih radnika

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater razgovarao sa katarskim vlastima o pravima sezonskih radnika

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater razgovarao je sa Emirom od Katara o reformama prava sezonskih radnika angažovanih na izgradnji infrastrukture za Mundijal 2022. godine.

FIFA je saopštila da je razgovor trajao oko sat vremena i da se govorilo o „reformama u pravima radnika".

Sindikati i međunarodmne organizacije za zaštitu prava radnika upozoravale su poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meseci na loš status sezonskih radnika u Kataru, odnosno na neisplaćene zarade i ugovore kojima se krše prava zaposlenih.

Blater je pohvalio posvećenost Katara da „iskoristi Mundijal 2022. kako bi postigao pozitivne društvene promene".

Kasnije ove godine FIFA i Katar verovatno će se dogovoriti o smanjenju sadašnjeg projekta kojim se predviđa izgradnja 12 stadiona za potrebe Mundijala.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.