ZVEZDIN DUG: Terzić otkrio koliko sada iznosi i kakve probleme klubu stvara

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDIN DUG: Terzić otkrio koliko sada iznosi i kakve probleme klubu stvara

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je otkrio da je budžet tog fudbalskog kluba za ovu godinu oko 10 miliona evra, kao i koliko posle transfera Grujića iznosi ukupan dug.

– Raskodi za tekuće poslovanje na godišnjem nivou su oko 10 miliona evra. Iznos je dovoljan da ceo sistem kluba normalno funkcioniše. Uz ovakav budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << očekivano je da Zvezda bude šampion u Srbiji, ali je pitanje šta s tim novcem može da se uradi u Evropi.

Ukupan dug sada iznosi 37 miliona evra naglašava Terzić, i ističe da to mnogo koči funkcionisanje kluba, jer sve što se zaradi mora da se vrati starim poveriocima i ne može da se ulaže u ostvarivanje sportskih rezultata.

– Najveći problem su nagomilani nasleđeni dugovi, sada dolaze na naplatu i onemogućavaju normalno poslovanje. Što obezbedimo tokom sezone ne stavljamo u finkciju ostvarivanja sportskog rezultata već na servisiranje starih dugova da bismo dobili licencu ili deblokirali račun. Zbog svega iznetog teško je odrediti koliko je tačno potrebno u sezoni, jer ne znamo kad će koji porverilac aktivirati potraživanje od našeg ukupnog duga, koji sada iznosi oko 37 miliona evra – istakao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih je istakao da se budžet kluba obezbeđuje sponzorstvima i transferima.

- Sa Gaspromom je ugovor potpisan 2010, a produžen 2015. na još tri godine sa 4,5 miliona evra po sezoni. Sa Telekomom je ugovor potpusan 2011. na četiri godine, a 2015. je produžen na još dve goidine sa 800.000 evra na godišnjem nivou. Sa Pumom imamo ugovor do 2017. vredan 450.000 evra u robi. Ima još ugovora sa nižim iznosima – rekao je Terzić i izrazio nadu da će dobre igre Zvezde omogućiti klubu nove sponzore u narednom periodu.

Terzić se osvrnuo i na transfere koje je klub ostvario od kako je on u Zvezdi.

– Za godinu i po dana, koliko sam u klubu ostvarili smo blizu 15 miliona evra od transfera igrača. Grujić – šest, Rajković tri, Jović dva, Dauda 0,5, Onjilo 0,4, Lazić 0,2, Savićević 0,1 – rekao je Terzić.

Prostom računicom je jasno da to nije 15 miliona evra, a generalni direktor crveno-belih ističe da je jedan deo prihodovan i od trening kompenzacija i fonda solidarnosti, kao i da je na stolu bila ponuda za Vukašina Jovanovića u iznosu od 2,5 miliona evra.

Kurir sport / Sportski žurnal

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Zvezda traži poreske olakšice

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2016

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić poručio je da najtrofejniji srpski klub ne očekuje finansijsku pomoć grada Beograda, ali je objasnio kako bi moglo da se pomogne posrnulom gigantu...Prvi operativac fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je za "Sportski Žurnal" o...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.