Venecuela: Nagradu za mir Putinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Nagradu za mir Putinu

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je da je uspostavljena nagrada za mir u čast pokojnog lidera te zemlje Uga Čavesa, a prvi dobitnik te nagrade je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Odlučio sam da uspostavim nagradu za mir i suverenitet 'Ugo Čaves'. Mislim da predsednik Vladimir Putin zaslužuje tu nagradu", rekao je Maduro na svečanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otkrivanju Čavesove statue čiji je autor jedan ruski umetnik, preneo je Rojters.

Maduro je Putina opisao kao "borca za mir" i najavio da će dobitnici nagrade dobivati minijaturnu repliku Čavesove statue.

Venecuela se tokom Čavesove 14-godišnje vladavine otvoreno suprotstavljala američkoj dominaciji u regionu, dok je istovremeno gradila odnose sa tradicionalnim suparnicima SAD-a, uključujući Rusiju i Kinu.

Uspostavljanje nagrade "Ugo Čaves" je objavljeno juče, isti dan kad je predsedniku susedne Kolumbije Huan Manuelu Santosu dodeljena Nobelova nagrada za mir zbog njegove uloge u pregovorima mirovnog sporazuma sa marksističkim pobunjenicima iz Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (Farc).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecuela uspostavila nagradu za mir, prvi dobitnik Putin

Izvor: Blic, 08.Okt.2016

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je da je uspostavljena nagrada za mir u čast pokojnog lidera te zemlje Uga Čavesa, a prvi dobitnik te nagrade je ruski predsednik Vladimir Putin..."Odlučio sam da uspostavim nagradu za mir i suverenitet 'Ugo Čaves'. Mislim da predsednik Vladimir Putin zaslužuje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.