Šešelj: Kontrolisao bih sve tri grane vlasti u okviru Ustava

Izvor: RTS, 19.Mar.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Kontrolisao bih sve tri grane vlasti u okviru Ustava

Lider radikala i predsednički kandidat Vojislav Šešelj izjavio je, u razgovoru sa građanima više vojvođanskih opština, da bi, kao šef države, kontrolisao sve tri vlasti, u okviru ustavnih ovlašćenja.
Šešelj je rekao da bi zakonodavnu vlast kontrolisao tako što bi, svaki put kada smatra da Narodna skupština nije izglasala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobar zakon, taj zakon sa primedbama vraćao na ponovno glasanje i obaveštavao javnost o tom postupku, prenela je Informativna služba SRS.
Za izvršnu vlast je rekao da bi je kontrolisao putem svakodnevne kritike zbog loših poteza i loših odluka, a sudsku vlast tako što bi promišljenije predlagao kandidate za sudske i kontrolne funkcije.
Šešelj je napomenuo da bi posebno vodio računa o tome koja lica bi predlagao za sudije Ustavnog suda, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Ako pobedim kontrolisaću sve tri grane vlasti

Izvor: Beta, 19.Mar.2017

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi kao predsednik Srbije kontrolisao sve tri grane vlasti, u okviru ustavnih ovlašćenja. Kako se navodi u saopštenju, u razgovoru sa gradjanima više vojvodjanskih opština Šešelj je naveo da bi zakonodavnu...

Nastavak na Beta...

KANDIDATI U KAMPANJI: Vojislav Šešelj obišao Moravički okrug: Pogubna ekonomska politika

Izvor: Kurir, 19.Mar.2017

...Lider radikala je još jednom ponovio stav SRS da je ekonomska politika Vlade pogubna po građane i objasnio da režim zanemaruje ogroman broj državnih obaveza kako bi sačuvao novac i prikazao da je ostvaren što veći suficit..Nenad Čanak..Otpad je dobar resurs..Kandidat za predsednika Nenad Čanak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.