Roditelji osuđenih za ubistvo Tatona opet protestvovali

Izvor: Kurir, 26.Dec.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji osuđenih za ubistvo Tatona opet protestvovali

Roditeljima se priključilo i oko 300 navijača Partizana koji su zahtevali u centru Beograda da se ponovi sudski postupak za ubistvo Bris Tatona

BEOGRAD - Oko 300 navijača Partizana i porodice i prijatelji osuđenih za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona protestovali su danas u centru Beograda zahtevajući ponavljanje sudskog postupka. Navijači Partizana su noseći transparente >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Zašto sud ignoriše dokaze", "Hoćemo istinu", "Pravda za grobare" prošetali od Terazija do Trga Republike gde su im se obratili roditelji osuđenih Stefana Veličkovića i Jovana Karbića.

Skup su obezbeđivali pripadnici policije, a navijači su uzvikivali "Pravda za grobare" i vređali televiziju B92 i novinarku Brankicu Stanković.

Srđan Veličković, otac Stefana Veličkovića koji je pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora, kazao je novinarima da je cilj protesta da se dođe do istine i pravde.

"Pitamo zašto se izbegava novi sudski proces, mi ne tražimo amnestiju već pravdu", rekao je Veličković. Roditelji traže da se u ponovljenom postupku ispita svedok očevidac, kao i da se prikažu transkripti poziva beogradskoj Hitnoj pomoći.

Apelacioni sud u Beogradu je 28. oktobra 2010. godine prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo Tatona. Oni su pred Višim sudom u Beogradu 25. januara 2011. godine prvostepeno osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Bris Taton je 17. septembra 2009. godine brutalno prebijen na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Od zadobijenih povreda umro je 29. septembra u Kliničkom centru Srbije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Protest navijača Partizana u centru Beograda

Izvor: Mondo, 26.Dec.2012

Oko 300 navijača Partizana i porodice i prijatelji osuđenih za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona protestovali su danas u centru Beograda zahtevajući ponavljanje sudskog postupka...prev next 0 0 0.. ..1 / 3.. ..2 / 3.. ..3 / 3..Navijači Partizana su noseći transparente "Zašto sud...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.