Prinudno sleteo australijski avion

Izvor: RTS, 04.Nov.2010, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinudno sleteo australijski avion

Putnički avion australijske kompanije KVANTAS, sa 459 putnika i članova posade, prinudno sleteo na aerodrom u Singapuru pošto mu je otkazao jedan od motora. Niko od putnika i članova posade nije povređen.

Australijski putnički avion kompanije KVANTAS, sa 459 putnika i članova posade, noćas je prinudno sleteo na aerodrom u Singapuru, pošto mu je po poletanju otkazao jedan od motora.

Superdžambodžet tipa ERBAS 380, najveći putnički avion na svetu - kapaciteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od 500 putnika, leteo je iz Londona za Sidnej, preko Singapura. KVANTAS je do daljnjeg suspendovao sve letove tog tipa aviona.

Problemi sa jednim od četiri motora počeli su nad teritorijom Zapadne Indonezije, ali je letelica i pored teškoća uspešno prizemljena u Singapuru.

Svedoci na indonežanskom ostrvu Batamu kažu da su čuli eksploziju iz tog aviona, videli dim iz krila, a na zemlji su nađeni metalni ostaci, veličine i do jednog metra, koji su padali na kuće.

Kompanija KVANTAS saopštila je da je prinudno sletanje bilo bezbedno i da niko od 433 putnika i 26 članova posade nije povređen.

Za sada nije poznato šta je prouzrokovalo prekid rada motora. Džambodžet ERBAS 380 je avion na dva nivoa, a prvi komercijalni let obavljen je pre tri godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erbasovom gigantu eksplodirao motor za vreme leta do Sidneja

Izvor: Blic, 04.Nov.2010

Avion “erbas A380” superdžambo Australijske kompanije “Kvantas”, na letu QF32 iz Singapura za Sidnej sa 459 putnika i26 članova posade, bio je prinuđen da se ubrzo nakon poletanja ponovo prizemlji u Singapuru, jer mu je jedan od motora eksplodirao i zapalio se. ..$(document).ready(function(){...

Nastavak na Blic...

Avion sa 459 ljudi prinudno sleteo jer mu se zapalio motor (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 04.Nov.2010

Australjska aviokompanija "Kvantas ervejz" (Qvantas Airways) suspendovala je danas letove svojih aviona "erbas A380" pošto je putnički avion tog tipa prinudno sleteo u Singapuru sa 459 ljudi. Avion sa 433 putnika i 26 članova posade, koji je leteo iz Londona za Sidnej,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Superavion prinudno sleteo

Izvor: Press, 04.Nov.2010

Australijska aviokompanija „Kvantas" prizemljila je svih šest „Erbasovih" modela „A380", koliko ih ima u floti, nakon što je jedan od njih prinudno sleteo na aerodrom u Singapuru zbog kvara jednog motora .Australijski avioprevoznik „Kvantas ervejz"...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.