Ostavke zbog ubistva antifašiste

Izvor: B92, 23.Sep.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke zbog ubistva antifašiste

Atina -- Dvojica generala grčke policije su dala ostavke, a nekoliko rukovodilaca je smenjeno pošto je član neonacističke partije ubio antifašističkog muzičara.

Komanda policije je saopštila da su ostavke podnela dvojica regionalnih šefova policije - za jug i za centralnu oblast Grčke, dok je u toku istraga o mogućim vezama policije i "Zlatne zore".

Komanda je saopštila da je nekoliko visokih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policijskih službenika na ostrvu Evia, severno od Atine, smenjeno jer nisu sproveli istragu aktivnosti lokalnog ogranka "Zlatne zore", u čijoj je kancelariji - uz samu policijsku stanicu, nađeno uskladišteno oružje.

Policija je zaplenila i oružje policajaca da bi proverila da li su bili uključeni u nezakonite aktivnosti "Zlatne zore".

Za ubistvo levičarskog repera Pavlosa Fisasa (34), 18. septembra u Atini, osumnjičen je pripadnik i jedne neonacističke organizacije i stranke "Zlatna zora".

Šokirana javnost poziva vlasti da zabrane tu partiju koja ima 18 među ukupno 300 poslanika u Skupštini Grčke.

Komanda policije je u drugom saopštenju objavila desetak promena u hijerarhiji policije, uključujući šefove antiterorističke jedinice i jedinice za organizovani kriminal.

Povodom ubistva Fisasa prošle nedelje je širom Grčke bilo demonstracija, od kojih su neke bile nasilne.

"Zlatna zora" koristi tešku ekonomsku krizu u Grčkoj, smanjenje plata i siromašenje i sve veći pad ugleda političara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ostavke i smenjivanje u grčkoj policiji zbog ubistva antifašiste

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2013

Dvojica generala grčke policije su dala ostavke, a nekoliko rukovodilaca je smenjeno, saopštila je Komanda policije danas, nekoliko dana pošto je član neonacističke partije "Zlatna zora" ubio antifašističkog muzičara. Oni su smenjeni jer nisu sproveli istragu aktivnosti lokalnog ogranka "Zlatne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.