Od danas Vojvodina i zvanično predstavljena u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas Vojvodina i zvanično predstavljena u Briselu

BRISEL/NOVI SAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je danas realizovan dogovor sa Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Vojvodine, oni će svoje aktivnosti obavljati u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji, "što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji".

"Prioriteti pokrajinske vlade usmereni su ka daljem razvoju i otvaranju novih radnih mesta. Mi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privukli oko 6,3 milijarde evra stranih investicija u prethodnim godinama", rekao je Pajtić.

Dodao je da je zbog toga osnovni zadatak predstavnika Vojvodine u Briselu da privuku što više stranih investitora i obezbede što veće učešće Pokrajine u razvojnim fondovima EU.

"Samo u fondovima Dunavske strategije je oko 50 milijardi evra namenjeno za apliciranje. I zbog toga, prioritetni zadatak jeste upravo da predstavnici Vojvodine u EU obezbede naše veće prisustvo, lobiranje za sredstva EU i mogućnost da se Pokrajina brže razvija", naveo je Pajtić.

Ranije su vojvođanski zvaničnici navodili da će u početku u vojvođanskoj kancelariji u Briselu raditi samo dva čoveka, a da će nova zapošljavanja zavisiti od visine privučenih investicija.

Jedan deo javnosti kritikovao je najave o otvaranju Kancelarije Vojvodine u Briselu, navodeći da je to korak ka otcepljenju Pokrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina predstavljena u Briselu

Izvor: RTV Pink, 22.Sep.2011

. . . Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je danas realizovan dogovor sa Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu. .

Nastavak na RTV Pink...

Vojvodina od danas i zvanično u Briselu

Izvor: Deutsche Welle, 22.Sep.2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je realizovan dogovor sa Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu. Njihov osnovni zadatak biće da privuku što više stranih investitora…

Nastavak na Deutsche Welle...

VOJVODINA I ZVANIČNO PREDSTAVLJENA U BRISELU

Izvor: Kurir, 22.Sep.2011

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je realizovan dogovor sa Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu...Kako se navodi u saopštenju Vlade Vojvodine, oni će svoje aktivnosti obavljati u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji, "što već po...

Nastavak na Kurir...

Vojvodina u Briselu

Izvor: Danas, 22.Sep.2011

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić izjavio je da je realizovan dogovor s Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu. Kako se navodi u saopštenju pokrajinske vlade, oni će svoje aktivnosti obavljati u zgradi Misije Srbije pri EU, „što već po sebi govori o privrženosti...

Nastavak na Danas...

Otvoreno predstavništvo Vojvodine u Briselu

Izvor: Blic, 23.Sep.2011, 03:15

NOVI SAD - Predstavnici Vojvodine juče su zvanično počeli da rade u pokrajinskom predstavništvu u Briselu, gde će lobirati za interese Vojvodine. ..Povodom otvaranja ove kancelarije, predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić je izjavio da je "realizovan dogovor sa Vladom Republike Srbije na osnovu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.