Predstavnici Vojvodine počeli rad u Briselu

Izvor: S media, 22.Sep.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Vojvodine počeli rad u Briselu

Predstavnici Vojvodine počeli sa radom u Briselu. Ostvaren dogovor sa Vladom Srbije o otvaranju kancelarije pokrajine u sedištu Evropske unije, izjavio predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu čime je ostvaren dogovor sa Vladom Srbije o otvaranju kancelarije pokrajine u sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropske unije.

"Predstavnici Vojvodine počeli su svoj rad u Briselu i oni će svoje aktivnosti obavljati u zgradi misije Srbije pri EU što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji", istakao je Pajtić.

Napominjući da su prioriteti pokrajinske vlade usmereni ka razvoju i otvaranju novih radnih mesta, on je naglasio da je pokrajina privukla oko 6,3 milijarde evra stranih investicija u prethodnim godinama.

"Zbog toga je osnovni zadatak naših predstavnika u Briselu kako da privuku što više stranih investitora tako da obezbede i što veće učešće pokrajine u razvojnim fondovima EU", rekao je Pajtić.

Čanak: Pajtićeva vlada urušava institucije

Đelić: Kandidatura na dohvat ruke

Pajtić: Ostvaren dogovor s premijerom Srbije

Pajtić je, kako je objavljeno na veb-sajtu Vlade Vojvodine, istakao da je samo u fondovima Dunavske strategije oko 50 milijardi evra namenjeno za apliciranje i zbog toga prioritetni zadatak jeste da predstavnici Vojvodine u EU obezbede veće prisustvo, lobiranje za sredstva EU i mogućnost da se pokrajina brže razvija, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Pajtić je u sredu u Evropskom parlamentu, u okviru manifestacije "Dani Srbije u Briselu" predstavio potencijale vojvođanskih gradova članovima Komiteta regiona evropskog parlamenta.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.