Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu!

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu!

U sukobu navijača Galatasaraja i Crvene zvezde nožem je ubijen M. I. (25) iz Zemuna, potvrdio je MONDU konzul Srbije u Istanbulu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Velika tuča navijačkih grupa turskog i srpskog kluba pre košarkaške utakmice u petak završena je tragičnim ishodom.

Jedan navijač Crvene zvezde iz Beograda izgubio je život. On je doputovao u Istanbul u grupi od nekoliko stotina pristalica vicešampiona Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a ubijen je u sukobu sa pristalicama domaćih pred halom Abdi Ipekči.

Tu informaciju potvrdio je za portal MONDO generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković, koji nam se javio na telefon u bolnici.

Inicijali ubijenog su M.I. rođen je 1989. godine i stanovao je u Zemunu.

"Situacija je tragična, navijač je preminuo. U kontaktu sam sa premijerom Vučićem po pitanju ove situacije, radimo sve na tome da naši navijači bezbedno napuste Tursku. Turski navijači zabili su nož u srce mladića iz Srbije, u tuči. Turska policija nije uradila dobro posao, nije bilo dovoljno policajaca i organizacija nije bila na zadovoljavajućem nivou", rekao je on za MONDO.

"Upozoravali smo da će se sve ovo desiti. Domaćin je pristupio olako, loše je organizovao i dolazak, ali sada o tome ne bi trebalo previše pričati. Jedan mladi život je izgubljen u najgorim mogućim okolnostima", dodao je Marković.

Konzul je nekoliko puta tokom razgovora istakao da se sada ulažu ogromni napori da srpski navijači bezbedno napuste zemlju.

Posle utakmice, trener Galatasaraja rekao je da su navijači Crvene zvezde teroristi, a turski klub je već tokom meča objavio saopštenje, kojim je objasnio da je Zvezdi omogućio dolazak samo 80 navijača.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zvezdin navijač ubijen u Istanbulu (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2014, 00:23

Veče koje je trebalo da pamtimo po fantastičnoj košarkaškoj predstavi u Istanbulu postalo je horor pošto iz grada na Bosforu stižu potvrde informacije da je navijač Crvene zvezde Telekom stradao posle sukoba sa pristalicama Galatasaraja.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.