Lajčak: Podržavamo pregovore Srbije i EU

Izvor: Mondo, 04.Jun.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Podržavamo pregovore Srbije i EU

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak poručio je danas u Beogradu da Slovačka podržava otvaranje pristupnih pregovora između Srbije i EU, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Lajčak je srpskog kolegu Ivana Mrkića upoznao sa raspoloženjem u EU u pogledu očekivane odluke o datumu za početak pristupnih pregovora sa Srbijom.

Lajčak i Mrkić su obostrano zaključili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u EU preovlađuje optimizam potvrđen obiljem dokaza koji idu u prilog Srbiji zbog odluka i ponašanja njenog rukovodstva, ističe se u saopštenju.

Slovački ministar je tokom sastanka izrazio veliko uvažavanje za sve što je Srbija učinila u pogledu reformi u zemlji i na spoljnopolitičkom planu.

U saopštenju se navodi da su dvojica ministara razmenili informacije o svemu što je relevantno za Srbiju u ovim trenucima, kao i da je bilo govora i o regionalnom samitu u Bratislavi 12. i 13. juna, kome će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Lajčak se sa Mrkićem sastao na početku posete Beogradu, a u toku dana primiće ga i predsednik Srbije

Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić i potpredsednica za evropske integracije Suzana Grubješić.

(Tanjug, foto: Tanjug, Zoran Žestić )

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lajčak: Podržavamo pregovore Srbije sa EU

Izvor: Mondo, 04.Jun.2013

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak poručio je danas u Beogradu da Slovačka podržava otvaranje pristupnih pregovora između Srbije i EU, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije...Lajčak je srpskog kolegu Ivana Mrkića upoznao sa raspoloženjem u EU u pogledu očekivane odluke o...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.