Hapšenja u Agenciji za privatizaciju

Izvor: RTS, 09.Dec.2010, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u Agenciji za privatizaciju

Policija uhapsila više osoba zbog zloupotrebe službenog položaja, a među njima i izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Časlava Petrovića.

U nastavku borbe protiv zloupotreba u privatizaciji i korupcije, pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su više osoba u Beogradu, zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj.

Među uhapšenima su izvršni direktor Agencije za privatizaciju Časlav Petrović, direktor Sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Agenciji za privatizaciju Vladimir Ivić i stručni saradnik Agencije za privatizaciju Vesna Stojković.

Uhapšeni su i predsednik Upravnog odbora Ugostiteljsko-turističkog preduzeća "Nacional" Goran Knežević i direktor "Nacionala" Zoran Milićević.

Osumnjičeni Goran Knežević i Zoran Milićević su, u periodu od 2005. do 2007. godine, falsifikovali odluku Upravnog odbora Društvenog preduzeća "Nacional".

Na osnovu te odluke, ugovorili su visinu naknade sa preduzećem "Imel grup" za eksproprisano zemljište, površine oko 20.000 kvadratnih metara u opštini Novi Beograd, u iznosu od 485.000 evra, iako je tržišna vrednost bila milion 950.000 evra, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Društveno preduzeće "Nacional", u tom periodu, bilo je u postupku privatizacije, pa je bila neophodna saglasnost Agencije za privatizaciju za smanjenje ili povećanje kapitala, što u tom slučaju Petrović, Ivić i Stojkovićeva nisu učinili.

Osumnjičena lica su na taj način omogućila preduzeću "Imel grup" da pribavi imovinsku korist u iznosu od milion i 465.000 evra, na štetu Društvenog preduzeća "Nacional".

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja u Agenciji za privatizaciju

Izvor: TimockeVesti.net, 09.Dec.2010

Policija uhapsila više osoba zbog zloupotrebe službenog položaja, a među njima i izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Časlava Petrovića.

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.