Đoković u trećem kolu Vimbldona

Izvor: Politika, 23.Jun.2011, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u trećem kolu Vimbldona

LONDON – Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:4, 6:2.

Drugi teniser sveta je opravdao ulogu favorita u današnjem duelu, budući da je odlučivao praktično, o svakom poenu.

Naš teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je silovito ušao u meč vezavši pet gemova, uz dva brejka, na šta je Anderson uspeo da odgovori sa tri gema (5:3).

Đoković je posle rutinski dobijenog poslednjeg gema u setu „smanjio gas” i u drugom delu igre vodio relativno ravnopravnu borbu sa Andersonom.

U sedmom gemu je, međutim, naglo povećao snagu i brzinu uidaraca, došao do brejka (4:3) i tu prednost održao do kraja tog dela igre.

Đoković je na startu trećeg seta snažnim riternima oduzeo servis Andersenu i zatim poveo sa 2:0.

Južnoafrički teniser je svim silama pokušavao da se vrati u meč i u šestom gemu bio u prilici da vrati brejk, ali je Đoković bio neumoljiv - 4:2.

Ono što Južnoafrikancu nije pošlo za rukom u prethodnom gemu, iskoristio je naš teniser došavši do jos jednog brejka (5:2), a zatim svojim servisom i do pobede.

Drugi teniser sveta igraće za mesto u osmini finala protiv pobednika meča u kojem se sastaju Kipranin Markos Bagdatis i Italijan Andreas Sepi.

Đoković je do sada četiri puta pobeđivao Bagdatisa, dok protiv Sepija vodi sa 6:0.

Tanjug

objavljeno: 23.06.2011.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković u trećem kolu

Izvor: Studio B, 23.Jun.2011

Teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2). ..Đoković je postavljen za drugog nosioca na turniru i opravdao je ulogu favorita u duelu sa 36. igračem na ATP listi...Meč nije imao rezultatsku neizvesnot....

Nastavak na Studio B...

Novak za B92: Očekivao sam teži meč

Izvor: B92, 23.Jun.2011

Novak Đoković je posle pobede nad Kevinom Andersonom u drugom kolu Vimbldona za B92 izjavio da je očekivao znatno teži posao..."Očekivao sam neizvestan meč jer je Anderson agresivan i nezgodan igrač, pogotovo na travi, jer mudro koristi visinu i dobar servis"..."Međutim, riternirao sam fenomenalno...

Nastavak na B92...

Ana: Samopouzdanje na nivou; Novak: Dobar u važnim trenucima

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Jun.2011

Ana Ivanović i Novak Đoković ponovo su demonstrirali vrhunski tenis u Vimbldonu, pa su sa lakoćom izborili plasman u treće kolo najprestižnijeg svetskog turnira.. Ivanovićeva je za nepun sat igre deklasirala Grkinju Eleni Danilidu (6:3, 6:0), dok je Đoković rutinski u tri seta odradio posao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

ĐOKOVIĆ: BOLJE OD OVOGA NE MOŽE

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011

LONDON – Novak Đoković izjavio je da nije mogao da zamisli bolji početak na Vimbldonu nakon što je i drugi meč dobio bez izgubljenog seta...Novak je posle tri seta u drugom kolu pobedio nezgodnog Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:4, 6:2, a novinarima je posle meča rekao da ove godine...

Nastavak na Kurir...

Fereru maraton protiv Harisona

Izvor: Blic, 24.Jun.2011, 17:35

David Ferer je svoju ulogu sedmog nosioca teškom mukom opravdao u drugom kolu Vimbldona...Ferer je tek posle pet setova savladao Amerikanca Rajana Herisona sa 6:7(6), 6:1, 4:6, 6:3, 6:2...Američki teniser je dva puta imao set prednosti, ali je meč koji je u četvrtak prekinut u četvrtom setu pri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.