Đoković preslišao Nadala za titulu Monte Karla

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković "preslišao" Nadala za titulu Monte Karla

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je po prvi put u karijeri Masters u Monte Karlu, pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6, posle 101 minuta igre.

Šampion Monte Karla - Novak Đoković

 

Srpski teniser je time prekinuo osmogodišnju vladavinu Nadala, koji je u Monte Karlu vezao 46 pobeda za redom. Đokoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ovo osmi različiti Masters i sada mu nedostaje samo Sinsinati kako bi kompletirao turnire iz serije 1000.

 

Novak je u prvom setu bio apsolutno dominantan i brzo poveo sa 5:0. Nadal je tada uspeo da osvoji dva gema, ali ne i da se potpuno vrati u set - 6:2.

  "Kralj šljake" u Monaku predao titulu - Rafael Nadal

 

 

Drugi set je bolje otvorio Španac, prvi napravio brejk u petom gemu, ali se Novak vratio u osmom. Da ne bude predvidljivo potrudila su se obojica tenisera u finišu seta. Nadal pravi novi brejk za 6:5, ali Novak bez izgubljenog poena uvodi set u taj-brek.

 

Iako je Nadal u međusobnim duelima daleko bolji u taj breku, ovog puta nije imao šanse. Novak je sa samo jednim izgubljenim poenom, naneo treći poraz Nadalu na šljaci u međusobnim mečevima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković je novi šampion Monte Karla

Izvor: Akter, 21.Apr.2013

Novak Đoković osvojio je titulu na masters turniru u Monte Karlu, pošto je u finalu sa 6:2, 7:6 (7:1) savladao branioca titule Španca Rafaela Nadala

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.