Đoković eliminisao Raonića, sledi revanš sa Vavrinkom

Izvor: NTV.rs, 28.Jan.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković eliminisao Raonića, sledi revanš sa Vavrinkom

MELBURN – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2.
Đoković je zadržao maksimalan učinak protiv Raonića, a do petog trijumfa u međusobnim duelima došao je posle tačno dva sata igre. Problem je imao samo u prvom setu koji je dobio u taj-brejku, da bi u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << meča pronašao rešenje za snažne servise visokog protivnika i rutinski priveo meč kraj.
Njegov protivnik u borbi za finale biće branilac titule Stanislas Vavrinka, koji je pobedio Japana Keija Nišikorija sa 6:3, 6:4, 7:6 (8:6).
Biće to repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala u kojem je Vavrinka posle velike borbe u pet setova dobio Đokovića, ali i duela osmine finala iz 2013. godine, kada je Đoković slavio u petom setu sa 12:10.
Đoković i Vavrinka do sada su se sastajali 19 puta i srpski teniser vodi sa 16-3 u pobedama. Poslednji put igrali su na završnom mastersu u Londonu i slavio je Đoković sa 6:3, 6:0.
Prvi reket sveta od ponedeljka će uvećati prednost na ATP listi, pošto je prvi pratilac Rodžer Federer ispao u trećem kolu, dok je Rafael Nadal eliminisan u četvrtfinalu.
ĐOKOVIĆ: SPREMAN SAM ZA NOVI MARATON SA VAVRINKOM
Đoković je rekao da je spreman za novi maratonski meč protiv Vavrinke.
„Publika očekuje još jedan maraton i veliku borbu. Uveren sam da ćemo pružiti najbolje partije, jer uvek izvlačimo maksimum jedan iz drugog. On je branilac trofeja, oseća se sigurno na ovom terenu, ali znam šta treba da uradim, nema tu mnogo tajni“, rekao je Đoković.
„Mislim da je ovo bila moja najbolja partija na turniru. Nadograđivao sam svoju igru kako je turnir odmicalo. Pogađao sam sa osnovne linije, dobro servirao, bio mentalno jak u prvom setu, koji je mogao da ode i na drugu stranu. To je bilo važno, a možda najvažniji je brejk u prvom gemu drugog seta. Tada sam osetio olakšanje i počeo da se krećem ka pobedi“, dodao je Đoković, koji je do sada četiri puta stizao do polufinala u Melburnu i svaki put podizao trofej.
Tanjug 28.01.2015 12:22
AP Photo/Vincent Thian
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) DONEO SREĆU ĐOKOVIĆU: Pogledajte kako je dečak bacio novčić pred duel sa Raonićem

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015

Pošto je kovanica pala na stranu srpskog tenisera Novak je odlučio da servisom otvori meč koji je dobio u tri seta..Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je savladao Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića sa 3:0 (7:6(5), 6:4, 6:2). Meč...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.