BANJAC SMENJEN JER JE OTKRIO BAGZIJA

Izvor: Kurir, 17.Jun.2010, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BANJAC SMENJEN JER JE OTKRIO BAGZIJA

BEOGRAD - Traganje za „zemuncima“ nije bio baš najpametniji posao za vreme vlasti DSS!

Da je to istina potvrđuje slučaj Bore Banjca, bivšeg načelnika UBPOK. Kako je otkrio u „Insajderu“ B92, fatalno po njegov ostanak u ovoj službi MUP Srbije bilo je to što se previše bavio svojim poslom, a pre svega to što je otkrio da se odbegli Dejan Milenković Bagzi krije u Grčkoj!

- Ćutao sam do danas jer sam čekao kraj procesa za ubistvo premijera Srbije - kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za B92 Boro Banjac. On tvrdi da su do njegovog odlaska sa mesta načelnika UBPOK u policiji postojali timovi za svakog odbeglog pripadnika „zemunskog klana“.

Kako prenosi B92, tim zadužen za Dejana Milenkovića Bagzija, prateći njegovu ženu, otkriva da se Bagzi 2004. godine krije u Grčkoj. Dogovaraju se da dvojica operativaca srpske policije odu u Solun i da već tamo, u saradnji sa grčkim kolegama, ispitaju Bagzija. Za to im treba odobrenje ministra policije Dragana Jočića.

Međutim, kako Banjac tvrdi, danima nije mogao da dođe do Jočića, iako je tadašnji ministar bio obavešten zašto ga traži. Tek posle tri dana Banjac koristi redovan kolegijum da obavesti Jočića o saznanjima do kojih je došao njegov tim.

O tome da je lociran Bagzi, jedan od odbeglih pripadnika „zemunskog klana“ optužen za ubistvo premijera, obaveštava Jočića i tadašnjeg načelnika resora javne bezbednosti Miroslava Miloševića.

- Predlažem da se čujete s vašim kolegom i da ugovorimo taj sastanak, da pošaljemo naše ljude. Kaže: ‘Nisam zadovoljan vašim radom’. Više on ne komentariše ništa što je vezano za Bagzija. Kaže: ‘Vi ste smenjeni’, kažem: ‘Hvala, mnogo ste mi učinili’“ - svedoči Banjac o razgovoru sa Jočićem.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smenjen nakon što je otkrio gde je Bagzi

Izvor: Blic, 17.Jun.2010

Posle otkrića da su se Miloš Simović i Sretko Kalinić krili u Hrvatskoj, svakodnevno se otkrivaju šokantne informacije o ubistvima koja su počinili i o njihovim vezama s ostalim kriminalnim klanovima. Zbog svega što se sada otkrilo, ostaje otvoreno pitanje da li se svih ovih godina ozbiljno tragalo...

Nastavak na Blic...

Gde su transkripti Bagzi-Kajganić

Izvor: B92, 17.Jun.2010

Beograd -- Niko od nadležnih nema odgovor na pitanje gde su transkripti razgovora Dejana Milenkovića i advokatice Biljane Kajganić, vođeni dok je Milenković bio u bekstvu... Akteri tog događaja su godinama tvrdili da to nije tačno i da nikakvih pregovora nije bilo...Međutim, bivši načelnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.