Srpski vaterpolo se oprašta od Manojlovića: Nenadovo srce puklo za bratom

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vaterpolo se oprašta od Manojlovića: Nenadovo srce puklo za bratom

Srpski vaterpolo tuguje - otišao je Nenad Manojlović (60), čovek koji ga je elanom i predanošću držao visoko u sportskoj porodici.

- Šokirani smo preranim odlaskom još jedne legende našeg sporta. Otišao je takoreći iz punog zdravlja! Bio je svuda gde je vaterpolo, radio bez predaha u sportu koji je bezgranično voleo - kaže Milorad Krivokapić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Slavni golman bio je godinama u Partizanu sa Nenadom i njegovim starijim bratom Predragom.

Udovičić: Vodio nas je do

najvećih odličja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je uputio telegram saučešća povodom smrti Nenada Manojlovića.

- Nenad Manojlović je jedna od najsjajnijih legendi vaterpola, ne samo u Srbiji već i na međunarodnom nivou. Vaterpolo zajednica ostala je bez velikog stručnjaka i velikog čoveka, koji je kao selektor vodio našu reprezentaciju do nekih od njenih najvećih odličja. Njegovo ime, rad i fenomenalni uspesi tokom dugogodišnje karijere biće zauvek sačuvani u sportskim analima - napisao je Udovičić.

- Bili smo više od saigrača, prijatelji. Družio sam se sa starijim koga smo ispratili pre dva meseca, a sada se opraštamo i od mlađeg. Bili su strašno vezani, uveren sam da mu je srce prepuklo od tuge...

Iza njega je ostala galerija medalja - igračkih, trenerskih i selektorskih.

- Sa reprezentacijom je za pet godina osvajao zlata, srebra i bronze. Unosio je sebe u vaterpolo, koji je bio njegov život.

Uz bazen je delovao smireno i koncentrisano, nikad sa povišenim tonom.

- Možda bi bilo bolje da je izbacivao iz sebe i zadovoljstvo i bes. Sve je držao u sebi, na licu niste mogli da pročitate kako se oseća. Samo on je znao kako mu je otkad je Predrag otišao.

Nenad Manojlović je preminuo u ponedeljak, na putu za Sofiju gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru. Komemorativna sednica biće održana u petak u Skupštini Beograda od 13 sati. Istog dana u 15 časova Manojlović će biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.