Srpski timovi u regionalnoj ligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski timovi u regionalnoj ligi

Početkom oktobra, startovaće regionalna liga u vaterpolu od 16 timova, u kojoj će od ove sezone nastupati i četiri srpska kluba - Crvena zvezda, Radnički, Partizan i Vojvodina.

Formiranje lige, zapravo proširenje dosadašnje Jadranske lige klubovima iz Srbije, dogovoreno je krajem januara u Beogradu, kada su precizirani skoro svi detalji najjačeg klupskog takmičenja na svetu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je saopštio Vaterpolo savez Crne Gore, novo regionalno takmičenje zvaće se Liga 16. Osam učesnika biće iz Hrvatske, četiri iz Srbije, tri iz Crne Gore i jedan iz Slovenije. Pravo nastupa imaće timovi na osnovu rezultata u nacionalnim šampionatima.

U prvoj fazi takmičenja biće formirane dve grupe od po osam timova. Po četiri najuspešnija tima iz obe grupe u drugoj fazi će se boriti za titulu, dok će se preostalih osam ekipa boriti za opstanak.

Liga 16 će najverovatnije startovati početkom oktobra, a više detalja biće poznato nakon sednice Upravnog odbora. Radi se na pronalaženju sponzora i definisanju ugovora o prenosu utakmica sa televizijom Sport klub.

Biće obrazovan Upravni odbor Lige, koji će imati po tri člana iz Hrvatske i Srbije, dva iz Crne Gore, a u njega će ući i predstavnici sponzora, ukoliko ga bude. Biće osnovano preduzeće sa ravnopravnim udelima sva tri saveza.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.