Reči Andrije Prlainovića posle finala: Ovo zlato je kruna karijere

Izvor: Telegraf.rs, 21.Avg.2016, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reči Andrije Prlainovića posle finala: Ovo zlato je kruna karijere

Apsurdno zvuči podatak da je srpski reprezentativni vaterpolo dostigao istorijski vrhunac u trenutku kada klubovi, kao profesionalne celine, gotovo da i ne postoje.

Podatak za brigu, ali verujemo da će se i takva sumorna slika srpskog klupskog vaterpola konaćno promeniti posle "ko zna kojeg" po redu uspeha "delfina", jer samo na taj način možemo dobiti nove Šapiće, Prlainoviće, Filipoviće...

Na tu problematiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ukazao je i jedan od najznačajnijih igrača iz redova novog olimpijskog šampiona Andrija Prlainović.

Na konkretno pitanje da li očekuje da ova titula izazove poboljšanje statusa vaterpola u Srbiji, dao je iskren odgovor.

- U Srbiji praktično više nema profesionalnih vaterpolo klubova, svi su pred stečajem - rekao je Prlainović, ističući nadu da će se neke stvari promeniti na bolje.

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

O finalu sa Hrvatima, Prlainović je rekao:

- Odigrali smo izvanredno pametno. Za jedno finale smo napravili jako malo grešaka. Bili smo dobro pripremljeni, vladala je pozitivna energija poslednjih dan i po nakon polufinala. Osećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerama. Ostalo ste videli. Bila je to simfonija u vodi.

Na sledećem velikom takmičenju "delfini" će pretrpeti promene...

- Ovo zlato je kruna ovog sastava, ali velika većina nas će nastaviti da igra za reprezentaciju. Nisam ja taj koji treba to da kaže, ali Bobanu (Nikiću, 33 godine) i Žiletu (Gociću, 34) je ovo možda bila poslednja utakmica za Srbiju i odigrali su je kao celu karijeru - lavovski i majstorski. Možda su baš oni bili tas na vagi, zajedno sa Mandićem i Banetom (Mitrovićem) na golu. Žao mi je samo što Ćuk nije mogao da igra zbog povrede.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Jake reči Andrije Prlainovića posle finala

Izvor: Telegraf.rs, 21.Avg.2016

Verujemo da će se trenutno sumorna slika srpskog klupskog vaterpola konačno promeniti posle "ko zna kojeg" po redu uspeha "delfina", jer samo na taj način možemo dobiti nove Šapiće, Prlainoviće, Filipoviće....Na konkretno pitanje,jednog od najznačajnijih igrača iz redova novog olimpijskog šampiona...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.