Ameri se ponadali, a onda je usledio srpski čas vaterpola!

Izvor: Sportske.net, 04.Avg.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri se ponadali, a onda je usledio srpski čas vaterpola!

''Delfini'' ruše redom, zbogom Amerima, na redu je borba za medalje!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Svetskog prvenstva u Kazanju, u Rusiji.

Selekcija Dejana Savića je opravdala ulogu favorita u duelu sa neugodnim Amerikancima, predvođenih našim dugogodišnjim i trofejnim selektorom Dejanom Udovičićem i na kraju slavila rezultatom 12-7!


Naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tim je loše ušao u meč, dozvolili smo Amerikancima da brzo steknu dva gola prednosti i pogotkom Samjuelsa, selekcija SAD je povela sa 2-0.

Srećom, Savićevi ''Delfini'' su se na vreme trgli i ubrzo su ''probili led'', pogotkom Milana Aleksića.

Njegov pogodak je bio samo uvod u seriju reprezentacije Srbije, koju su nastavili Andrija Prlainović, pa Duško Pijetlović, a onda i Dušan Mandić za 4-2 na kraju prve deonice!

I u drugu četvrtinu Amerikanci ulaze nešto bolje, preko Tonija Azeveda su realizovali prvi napad u ovom delu igre, ali je nedugo zatim uzvratio Slobodan Nikić za 5-3.

Držali su se Udovičićevi puleni još izvesno vreme, a druga četvrtina završena je golom Filipovića za vođstvo Srbije od 7-5.

Na startu treće četvrtine, SAD smanjuje na 7-6, ali više od toga njihov tim nije mogao. Uzvratili su Pijetlović i Gocić za 9-6 na kraju treće deonice, da bismo u čposlednjoj rutinski završili posao - 12:7!

U borbi za finale, Srbija će se sastati sa Italijom, koja je u četvrtfinalu savladala Mađarsku sa 8-7.

Drugi polufinalni par čine Hrvatska i Grčka.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 4, Nikić 2, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Dejan Savić.

SAD: Mozes, Vavić, Obert, Kimbel, Rels, Kupido 1, Samjuels 1, Azevedo 1, Boven 1, Bonani 2, Smit 1, Man, Baron. Selektor: Dejan Udovičić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.