Vilijams i Šarapova u finalu AO

Izvor: RTS, 29.Jan.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams i Šarapova u finalu AO

Američka i ruska teniserka, Serena Vilijams i Marija Šarapova plasirale su se u finale Otvorenog prvenstva Autralije.
Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams je u polufinalu za sat i 26 minuta igre savladala zemljakinju Medison Kiz sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Obe teniserke su u prvom setu napravile po jedan brejk, te je taj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deo igre odlučen u taj-brejku. Iako je 19-godišnja Kiz pružila jak otpor, Vilijams je bila bolja i taj-brejku i povela sa 1:0 u setovima.
Vilijams je u prvom gemu drugog seta napravila brejk, a potom i u petom za ubedljivih 5:1. U sedmom gemu, u kojem je Kiz servirala za ostanak u meču, Vilijams je imala čak sedam meč lopti, ali se mlađa Amerikanka odbranila.
Ono što je uspela u sedmom, nije mogla u osmom gemu, te je Vilijams iskoristila devetu meč-loptu i plasirala se u finale u kojem će se boriti za 19. gren slem titulu u karijeri.
Protivnica Sereni Vilijams u finalu prvog ovogodišnjeg gren slem turnira biće Ruskinja Marija šarapova koja je pobedila zemljakinju Jekaterinu Makaravu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Šarapova je na startu prvog seta povela sa 3:0, iako je već u prvom gemu morala da spasava dve brejk lopte. Makarova se nije predavala, pa je i u sedmom gemu oduzela servis drugoj teniserki sveta i smanjila rezultat na 4:3.
Međutim, Šarapova je osvojila dva naredna gema i povela sa 1:0 u setovima posle 49 minuta igre.
Šarapova je u istom ritmu nastavila i u drugom setu. Vezala je četiri gema, povela sa 4:0 i bez većih problema je privela meč kraju.
Finale Australijan opena u ženskoj konkurenciji igra se u subotu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.