Tomić i Medvedev kažnjeni zbog ponašanja na Vimbldonu

Izvor: RTS, 06.Jul.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić i Medvedev kažnjeni zbog ponašanja na Vimbldonu

Australijski teniser Bernard Tomić i Rus Danil Medvedev kažnjeni su novčano zbog nesportskog ponašanja na londonskom Vimbldonu.

Tomić je kažnjen sa 15.000 dolara pošto je priznao da je odglumio povredu u meču prvog kola u Londonu. On je tokom meča pozvao fizioterapeuta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne zbog povrede nego da bi poremetio protivnika, Nemca Mišu Zvereva.
Tomić je u prvom kolu izgubio od Zvereva sa 4:6, 3:6, 4:6, a posle meča je rekao da mu je bilo "dosadno" na terenu i da ga ne brinu rezultati na grend slem turnirima.
Mediji su često dovodili u pitanje njegov trud i motivaciju tokom mečeva, a on je rekao da ga ne zanimaju rezultati.
"Uopšte me ne zanima da li ću igrati u četvrtom kolu Ju-Es opena ili ću ispasti u prvom kolu. To je za mene isto. Igraću još 10 godina i znam da po završetku karijere neću morati ponovo da radim", rekao je Tomić britanskim medijima.
Ruski teniser Danil Medvedev kažnjen je zbog nesportskog ponašanja sa 14.500 dolara, pošto se, razočaran porazom od Belgijanca Rubena Bemelmansa i nezadovoljan suđenjem, prvo raspravljao, a zatim je bacao novčiće u pravcu sudije Marijane Alveš.
Medvedev je u drugom kolu izgubio od Bemelmansa sa 3:2, po setovima 6:4, 6:2, 3:6, 2:6, 6:3.
Medvedev se posle meča izvinio i rekao da se kaje zbog svog ponašanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.