Suspenzije tenisera zbog ponašanja u Riju

Izvor: Mondo, 28.Avg.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspenzije tenisera zbog ponašanja u Riju

Jedan francuski teniser i dve teniserke kažnjene su zbog, kako je saopštio FFT, neodgovarajućeg ponašanja tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Teniski savez Francuske (FFT) privremeno je danas suspendovao Kristinu Mladenović, Karolinu Garsiju i Benou Pera zbog narušavanja ugleda Saveza na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Per, koji je bio 16. nosilac na olimpijskom turniru u Riju, poslat je kući sa takmičenja jer je prekršio pravila ekipe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << navodi se u saopštenju FFT.

Per je navodno u više navrata spavao van olimpijskog sela, ili se vraćao kasno u sobu. On je, takođe, na neodgovarajući način komentarisao o značaju Olimpijskih igara, pošto se na olimpijskom turniru ne dobijaju bodovi za ATP listu.

Mladenović i Garsija su "oštro kritikovale" Savez posle poraza u prvom kolu dublova, pošto ih niko nije obavestio da kao partnerke u dublu moraju da nose odeću iste boje, navodi se u saopštenju FFT. Mladenović je na Twitteru objavila seriju kritika na račun FFT, optužujući tu organizaciju za njihov poraz u dublovima i nazivajući je "nekompetentnom".

Konačna odluka o njihovim suspenzijama biće doneta 24. septembra, a do tada niko od njih troje neće biti pozivan za Dejvis, odnosno FED kup reprezentaciju Francuske.

To znači da se Per neće suprotstaviti Hrvatima od 16. do 18. septembra u polufinalu, ali je pitanje i da li bi on bio izabran, jer do danas nema nijedan poziv u nacionalni tim.

Što se Mladenović i Garsije tiče, njih dve imaju ključne uloge u FED kup timu i bez njih, Francuskinje ne bi imale šanse u finalu sa Češkom, zakazanom za novembar ove godine.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.