Izvor: Press, 25.Maj.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski teniseri u drugom kolu

Svo troje naših predstavnika, uspelo je u nedelju, da se plasira u drugo kolo. Ana i Bojana preokrenule mečeve, posle izgubljenog prvog seta.
        Prvi dan Otvorenog prvenstva Francuske, dobro se završio za naše predstavnike. Ana Ivanović i Bojana Jovanovski, su posle izgubljenog prvog seta, uspele da preokrenu rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i ubedljivo savladaju rivalke, dok je Dušan Lajović bio ubedljiv od početka meča.
 
          Naš jedini muški predstavnik u nedelju, bio je odličan u Parizu, i svom protivniku Masimu Gonzalesu iz Argentine, dozvolio je da uzme samo 7 gemova 6:3 6:3 6:1. Od početka je Duci diktirao tempo, i ni u jednom trenutku nije dozvolio protivniku, da se vrati u meč. U drugom kolu ga očekuje veliko iskušenje,pošto će sa druge strane mreže, stajati Stanislav Vavrinka.Švajcarac je favorit, ali na Roland Garrosu nije do sada napravio zapaženiji rezultat, tako da srpski teniser, sigurno neće izaći sa belom zastavicom na teren.
             Znam kako treba da igram protiv njega. Poslednjih par meseci nije briljirao, ali sigurno će biti jako teško, ukoliko bude igrao dobro. Imam još dva dana da se pripremim za ovaj meč, kazao je Lajović.
           Bojana Jovanovski, savladala je Lesju Tsurenko iz Ukrajine, rezultatom 1:6 6:1 6:0. Posle nervoznog starta i loše odigranog prvog seta, u drugoj deonici je naša teniserka, uspela da nadje ritam, i više nije bilo dileme ko će pobediti.U ovom meču je pokazala dva lica, a nadamo se da će na visini zadatka, biti i protiv naredne protivnice Done Vekić.
            Ana Ivanović, je takodje, morala da igra tri seta. U prvom je Jaroslava Švedova iz Kazahstana, bila uspešnija 6:4.Od tog momenta na terenu je postojala samo jedna teniserka, Ana Ivanović ,koja je u naredna dva seta bila ubedljiva 6:2 6:0
 
-Ona je diktirala igru u prvom setu iz bekenda, a ja sam u nastavku meča više igrala na njen forhend i pronašla pravi ritam.Posle brejka u drugom setu i nekoliko dobrih poena, počela sam da verujem u pobedu i to je odlučilo meč – objasnila je preokret najbolje plasirana srpska teniserka. Ana Ivanović, je priznala, da nije oduševljena odlukom organizatora, da turnir počne već u nedelju. "Ne verujem da je iko srećan da igra nedeljom, pa ni ja nisam.To mi se ne svidja ali dešavalo se i ranije. Već nekoliko godina, igram prvo kolo nedeljom na Rolan Garosu."
      Naredna protivnica Masaki Doi iz Japana, velika je nepoznanica.
 -Ne znam puno o njoj, ali znam da koristi spin i slajs rotacije i da ne igra ofanzivno, što treba da iskoristim – osvrnula se na predstojeći meč, Ana Ivanović. Na pitanje, šta bi kao šampionka Rolan Garosa, posavetovala svom prijatelju Novaku Djokoviću, koji još uvek nije slavio u Parizu, odgovorila je da bi sigurno on imao više saveta za nju, nego ona za njega.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.