Prve optužbe na Australijen Openu: Igrač krio povredu samo da bi uzeo novac

Izvor: Telegraf.rs, 17.Jan.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve optužbe na Australijen Openu: Igrač krio povredu samo da bi uzeo novac

Bivši australijski teniser i dubl majstor Tod Vudbridž, danas TV komentator, optužio je Španca Nikolasa Almagra da se nesportski i neljudski poneo tokom meča sa Žeremijem Šardijem u prvom kolu Australijen Opena. 

Iskusni Španac je predao meč svom protivniku već u četvrtom gemu, pri vođstvu Francuza od 4:0, a s obzirom na to da je učesnik prvog kola, automatski mu sleduje nagrada od 37.400 dolara, kao i svakom takmičaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji se probije do prve runde.

Vudbridž, ipak, veruje da je Španac znao da ne može da igra, i kao takav je trebalo da ustupi mesto zdravom igraču.

- Pitanje koje se sada postavlja: Da li je Almagro igrao samo da bi uzeo novac? - upitao je Australijanac.

Španac je, naravno, vrlo brzo demantovao takve optužbe.

- Izašao sam na teren jer sam mislio da mogu da igram. A, što se novca tiče, nekada sam bio u prvih deset na svetu, zaradio sam više od deset miliona dolara... Sigurno nisam neko ko će da igra samo da bi uzeo 50.000 dolara (australijskih). Novac nije razlog zbog kojeg sam izašao na teren.

Almagro kaže da je prethodnih dana učinio sve na planu oporavka i da se osećao dobro na dan meča.

- Pokušao sam da igram prethodnu nedelju. Bilo je komplikovano. Odradio sam i skener i rezultat je bio dobar. To je to. Međutim, na terenu sam ponovo osetio bol i morao sam da se povučem. Razmišljao sam i pre meča da se povučem, ali sam normalno odradio trening. Nisam osetio bol prethodnh dana. Na dan meča sam i odlučio da ću da igram.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Prva prevara na Australijan openu?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2017, 09:46

Španac Nikolas Almagro predao je meč prvog kola Australijan opena protiv Žeremija Šardija posle samo četiri gema (bilo 4:0 za Francuza). Odmah se povela polemika u Melburnu da li je ovaj potez iskusnog tenisera bio sportski...Naime, učesniku prvog kola sleduje nagrada od 37.400 američkih dolara. Bivši...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.