Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Mareja, Kerberove i Conge na Australijan openu

Prvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se danas, devetu godinu uzastopno, u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Amerikanca Sema Kverija posle tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.

Marej je za dva sata pobedio 32. igrača sveta Kverija, pet puta mu je oduzeo servis, a Amerikanac je napravio jedan brejk.

Britanac je rekao da je iznenađen eliminacijom šestostrukog šampiona Australijan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << opena Novaka Đokovića, ali da misli da to ništa neće promeniti, osim ako se ne plasira u finale, koje je pet puta gubio u Melburnu, a četiri od Đokovića.

"Nije trebalo da igram protiv Novaka danas pa sam se koncentrisao na Sema, da uđem u taj meč čiste glave i sa dobrim planom, da pokušam da odigram dobro. To sam uradio. Naravno, ako dođem do finala, Đokovićeva eliminacija će imati efekta", naveo je Marej.

On je poverdio levi skočni zglob u meču drugog kola, pa je bio oprezan na početku današnjeg.

"Kako je meč odmicao osećao sam se sve bolje. Do kraja meča sam se dobro kretao i to je veoma pozitivno", rekao je Marej.

Marej će u osmini finala igrati protiv Miše Zvereva iz Nemačke.

Branilac titule Andželik Kerber iz Nemačke plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Čehinju Kristinu Pliškovu u dva seta, 6:0, 6:4. Prva teniserka sveta će igrati protiv Amerikanke Koko Vandevej, koja je do svog prvog plasmana u osminu finala Australijan opena došla pobedom protiv Kanađanke Eženi Bušar, 6:4, 3:6, 7:5.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u osminu finala pošto je za manje od sat vremena pobedila debitantkinju na Australijan openu Kineskinju Dian Jingjing sa 6:1, 6:0.

Vilijams se tako plasirala 10. put u osminu finala Australijan opena od njenog debija 1998. godine. Ona će u osmini finala igrati protiv Mone Bartel iz Nemčke.

Francuz Žo Vilfred Conga plasirao se u četvrto kolo pošto je pobedio Amerikanca Džeka Soka sa 7:6, 7:5, 6:7, 6:3. Conga, 12. nosilac, će u osmini finala igrati protiv Britanca Danijela Evansa koji je sa 7:5, 7:6, 7:6 izbacio domaćeg tenisera Bernarda Tomića.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u osminu finala pošto je sa 6:4, 6:4, 6:4 pobedio Lukaša Lacka iz Slovačke. On će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Švajcarca Rodžera Federera i Čeha Tomaša Berdiha.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pobede Mareja, Kerberove i Conge na Australijan openu

Izvor: Beta, 20.Jan.2017

Prvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se danas, devetu godinu uzastopno, u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Amerikanca Sema Kverija posle tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.Marej je za dva sata pobedio 32. igrača sveta Kverija, pet puta mu je oduzeo servis, a...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.