PODVIG Krunićeva srušila još jednu grend slem šampionku!

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODVIG Krunićeva srušila još jednu grend slem šampionku!

Aleksandra Krunić pobedila je još jednu Italijanku na startu Vimbldona. Posle trijumfa nad Robertom Vinči, pala je Sara Erani sa 6:3, 6:7 (2), 6:2, pa će naša teniserka u trećem kolu igrati protiv Venus Vilijams.

Krunićeva je pobedila petostruku grend slem šampionku u dublu, finalistkinju Rolan Garosa u singlu 2012. godine, i to sjajnom igrom i upornošću posle izgubljenog drugog seta.

Imala je veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želju Sara Erani da konačno pokaže nešto više u Londonu, na jedinom grend slemu na kom nije došla makar do četvrtfinala u singlu, ali je naišla na raspoloženu Aleksandru.

Odlično je Krunić ušla u meč, uzela uvodna tri poena, da bi onda dozvolila Erani da osvoji pet zaredom i brejkom otvori susret. Malo je nedostajalo da odmah uzvrati u narednom gemu, ali je propustila jedinu priliku da oduzme servis Italijanki.

Erani je napravila još jedan brejk za 0:3 i činilo se da sigurno grabi ka osvajanju prvog seta kada se nešto dogodilo sa našom Aleksandrom.

Kao da se tek tada "upalila" i počela neverovatno da igra. Nizala je gem za gemom, vratila oba brejka, skraćenim lopticama koje su padale tik iza mreže oduzimala servis rivalki, pa je gemom sa nulom zaokružila seriju za preokret i 4:3.

Nije imala nameru da stane, već je nastavila Aleksandra da igra kao u transu, a Erani nije znala šta je snašlo. Forhend paralela je fantastično slušala našu teniserku koja je uzela još dva uzastopna gema, ukupno šest zaredom za potvrdu čudesnog preokreta i osvajanje prvog seta - 6:3.

Podsetila je Krunićeva igrom na blistave partije sa prošlogodišnjeg US Opena, ali je 19. teniserka sveta uspela da uzvrati. Iako je Aleksandra prva došla do brejka i 3:2, rivalka se odmah revanširala istom merom i do kraja su obe čuvale svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk. Tu je do izražaja došlo iskustvo, te je Erani sa 7:6 (7:2) uspela da borbu odvede u treći set.

Na sreću, to nije obeshrabrilo Krunićevu, prvo je odbranila servis, pa napravila brejk za 2:0, a kad je Italijanka uzvratila istom merom, usledio je novi, potvrđen za vođstvo od 4:1. Poslednji gem pretvorio se u dugu borbu, Erani je dva puta samo odložila poraz, pošto je treća meč lopta bila trijumfalna za Aleksandru.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MEGASENZACIJA: Krunić izbacila 19. nositeljku Erani za treće kolo Vimbldona

Izvor: Kurir, 01.Jul.2015

Krunićeva će u narednom kolu igrati protiv Venus Vilijams..Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u 3. kolo Vimbldona pošto je savladala Italijanku Saru Erani sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 6:2...Krunićeva je 19. nositeljku savladala za 130 minuta igre. Srpska 22-godišnja teniserka je postala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.