Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji momenti na Vimbldonu u protekloj deceniji: Novak i Viktor u Top 10 (VIDEO)

Vimbldon je bez sumnje najprestižniji teniski turnir na svetu, na kom se sportisti sa svih krajeva sveta takmiče za čuveni pehar. Međutim, uprkos ozbiljnoj atmosferi koja vlada u Londonu, teniseri se s vremena na vreme dobro našale na račun istog.

Pre tri godine, Marej i Vilfred Conga su igrali u osmini finala Vimbldona, kada je Britanac nezgodno poslao lopticu i udario Congu u međunožje. Nisu pomogla ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razna izvinjenja, a Marej je slavio sa 3:1 u setovima.

U jednom od retkih mečeva između Viktora Troickog i Novaka Đokovića, pre tri godine se takođe desilo nešto neverovatno. Jedan od navijača sa tribina je dobacio Viktoru da Đoković ima slab bekhend i da treba da ide na to. Naš teniser ga je poslušao i zaista osvojio poen, ali je Novak ipak pobedio sa 3:0 u setovima.

Uprkos tome što se Federer smatra najboljim teniserom svih vremena, ni on nije imun na zbunjivanje raznih takmičara. Isto je bilo sa Tomijem Hasom, koji je mlatarao rukama tokom jedne skraćene loptice i tako dovoljno zbunio Švajcarca da pošalje lopticu u aut. To se desilo davne 2009. godine, ali je Federer ipak pobedio sa 3:0.

Rodžer Federer i Rafael Nadal su odigrali najverovatnije i najbolje finale svih vremena u tenisu. Nakon raznih prekida zbog kiše, meč je trejao skoro pet sati, a kao pobednik je izašao Nadal, kome je ovo bila prva Vimbldonska titula.

Endi Marej je 2013. godine upisao svoje ime zlatnim slovima u sportsku istoriju Britanije. On je pobedom nad Đokovićem u finalu Vimbldona, postao prvi Britanac kojem je to uspelo nakon neverovatnih 77 godina! Koliko je ovo bila velika stvar za Britance, govori i činjenica da mu je pehar predao princ Čarls.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.