Đokoviću titula u Monte Karlu i rekord

Izvor: Prva.rs, 20.Apr.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokoviću titula u Monte Karlu i rekord

Đoković je nastavio sa sjajnim partijama ove sezone, do 52. titule u karijeri, a četvrte ove sezone došao je posle dva sata i 45 minuta.

Srpski teniser je postao jedini igrač kojem je pošlo za rukom da osvoji prva tri Mastersa u sezoni, nakon što je prethodno trijumfovao na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Trijumfom u kneževini, Đoković je osvojio 23. titulu na turnirima iz serije 1000, izjednačio se sa Švajcarcem Rodžerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Federerom na drugom mestu i približio se Nadalu, koji je prvi na večnoj listi liste (27).

Baš kao i dan ranije protiv Nadala, Đoković je nešto sporije ušao u meč, dozvolio protivniku da mu oduzme servis i povede 2:0. Ipak, prednost Berdiha nije dugo trajala, pošto je najbolji teniser sveta ubrzo podigrao nivo igre i došao do izjednačenja.

Srpski teniser je prvi set dobio u uzbudljivoj završnici, dok se možda ključni detalj drugog seta dogodio u petom gemu kada je Đoković spasio tri vezane brejk lopte i poveo sa 3:2, ali je zbog kiše usledio jednočasovni prekid.

Berdihu je pauza više prijala, a odmah po novom izlasku na teren osvojio je naredna tri gema i izjednačio rezultat u setovima.

Đoković je u odlučujućem setu zaigrao znatno bolje, "leteo" je po terenu i pogađao linije, zbog čega je na startu protivniku uzeo dva brejka i poveo sa 4:0.

Ipak, Berdih se nije predavao, uspeo je da osvoji naredna dva gema, ali je propuštio šansu da se u sedmom gemu totalno vrati u meč. Đoković je kada je bilo najbitnije izdražao pritisak i drugi put prigrabio titulu Monte Karla, posle 2013. godine.


Đoković: Srećan sam zbog trofeja u Monte Karlu
Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je srećan zbog pobede nad Tomašom Berdihom i osvajanjem Mastersa u Monte Karlu.

Srpski teniser pobedio je Berdiha sa 7:5, 4:6, 6:3 i postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio prva tri Mastersa u sezoni, nakon što je bio najbolji u Indijan Velsu i Majamiju.

"Čestitao bih Berdihu na odličnoj igri i velikoj borbi. Bio je sjajan, a zasluzio je trofej koliko i ja. Želim mu sreću u nastavku sezone", rekao je Đoković nakon meča sa češkim teniserom.

Đoković se zahvalio stručnom štabu na podršci koji se, kako je naveo, žrtvuje zarad njegovih uspeha.

"Zahvalio bih se mom timu, koji je bio sa mnom svaki dan i koji se žrtvuje zarad mojih uspeha. 
Organizatori su takođe bili odlični, prijem je bio sjajan kao i uvek. Srećan sam što odlazim sa trofejom. Hvala publici koja je došla u velikom broju da isprati turnir", zaključio je Đoković.
Izvor: Tanjug

Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.