Čung pretio, odlični Dimitrov prošao

Izvor: B92, 19.Jan.2017, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čung pretio, odlični Dimitrov prošao

Grigor Dimitrov igra možda i tenis karijere od početka sezone, a protiv talentovanog Hjeona Čunga je imao ozbiljan test.

Momak iz Južne Koreje dobio je prvi set protiv 15. nosioca, ali je Bugarin ipak slavio sa 1:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Čung ima 20 godina i 105. je na svetu, ali je pre dve godine bio 51. i jedan je od najtalenotvanijih igrača na ATP turu.

Novak Đoković mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je idol i upravo je u stilu sprskog tenisera i odigrao prvi set. Dimitrov je bio nespreman, pa je Čung uz dva brejka poveo sa 1:0 (6:1). Dimitrov se razbudio na startu drugog seta, odmah je napravio brejk i zadržao je tu prednost do 1:1 (6:4). Čung je uzvratio počtkom trćeg napravivši brejk, ali je Dimitrov igrao izuzetno kvalitetno.

Uspeo je da preokrene, a onda u trećem setu uz jedan brejk rutinski da privede meč kraju. Dimitrova u narednom kolu čeka Gaske koji je deklasirao Karlosa Berloka sa tri puta po 6:1.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.