Silađi u finalu SP na 50 metara prsno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silađi u finalu SP na 50 metara prsno

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi plasirao se u finale trke na 50 metara prsnim stilom na prvenstvu sveta u Kazanju.

Silađi je danas u polufinalu preplivao tu deonicu za 27.19 sekundi, što je bilo ukupno sedmo vreme.

Najbrži u polufinalu bio je Britanac Adam Piti u vremenu novog svetskog rekorda (26.42).

On je tako posle samo nekoliko sati za 20 stotinki oborio rekord koji je jutros u kvalifikacijama postavio Južnoafrikanac Kameron van der >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Burg.

Van der Burg je imao drugo vreme u polufinalu, a u finale su se još plasirali i Amerikanac Kevin Kords, Felipe Franka Silva iz Brazila, Slovenac Damir Dugonjić, Glen Sniders sa Novog Zelanda i Giedrius Titetnis iz Litvanije.

Finalna trka u disciplini 50 metara prsno na programu je sutra.

Katarina Simonović bez polufinala na 200 metara slobodno

Reprezentativka Srbije u plivanju Katarina Simonović nije uspela danas da se plasira u polufinale trke na 200 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Simonović je deonicu od 200 metara preplivala za dva minuta, tri sekunde i 21 stotinku, što je bilo dovoljno tek za 44. vreme u kvalifikacijama.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Amerikanka Kejti Ledecki koja je trku završila za minut, 55 sekundi i 82 stotinke. Drugo i treće vreme u kvalifikacijama imale su Mađarica Katinka Hosu i Amerikanka Misi Frenklin.

Polufinalne trke na 200 metara slobodnim stilom u ženskoj konkurenciji je kasnije danas.

Čelić bez finala u trci na 800 metara slobodnim stilom

Reprezentativac Srbije u plivanju Vuk Čelić nije uspeo danas da se plasira u finale trke na 800 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

On je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo prvo mesto, ali je ukupno ostvario 29. vreme, pošto je trku isplivao za osam minuta, pet sekundi i 68 stotinki.

Amerikanac Konor Džeger ostvario je najbolje vreme, pošto je trku isplivao za 7:44,87 minuta, što je 38 stotih delova sekunde bolji rezultat od Italijana Gregorija Paltrinijerija.

Finalna trka na 800 metara slobodnim stilom na programu je sutra u poslepodnevnim časovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Silađi u polufinalu na 50 metara prsno

Izvor: Akter, 04.Avg.2015

Srpski plivač Čaba Silađi plasirao se danas u polufinale trke na 50 metara prsnim stilom na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju..U istoj disciplini Južnoafrikanac Kameron van der Burg postavio je novi svetski rekord...Silađi se takmičio u sedmoj, od devet kvalifikacionih grupa i zauzeo je drugo...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.