SP: Dve bronze za srpski kajak!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Dve bronze za srpski kajak!

Prvo je dvojac u sastavu Marko Tomićević i Vladimir Torubarov osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Moskvi, a potom je do istog odličja stigla i Dalma Benedek-Ružičić, prenosi b92.net.

 

Tomićević i Torubarov su u disciplini K2 na 1000 metara ostvarili treće vreme, što je bilo 3:09,857 minuta. Zlato je pripalo Slovacima Eriku Vlčeku i Juraju Taru, dok su se srebrom okitili Keni Volas i Lahlan Tejm. Ovo je prva medalja za srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kajak na Svetskom prvenstvu posle 16 godina, a ujedno najveći uspeh ovog našeg dvojca. Iza osvajača medalja su završile posade Nemačke, Mađarske, Litvanije, Kanade, Belorusije i Rusije.

Drugu medalju za Srbiju je donela Dalma Benedek-Ružičić. Ona je u finalu discipline K1 na 1000 metara zauzela treće mesto u vremenu 3:49,780 minuta. Svetska šampionka je Tenil Haton sa Novog Zelanda, a druga je Mađarica Tamara Cipes. Iza najbolje tri kajakašice su se našle takmičarke iz Rumunije, Velike Britanije, Rusije, Nemačke, Švedske i Ukrajine, dok je Norvežanka Mira Veras Larsen odustala pred sam cilj.

 

Ranije je Dejan Pajić u disciplini K1 na 1000 metara bio treći u B finalu i tako je zauzeo 12. mesto u konačnom plasmanu, a srpski kanuista Strahinja Mladežić je zauzeo sedmo mesto u B finalu discipline C1, ukupno 16. mesto.

 

 
Pogledaj vesti o: Moskva,   Litvanija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Tomićeviću i Torubarovu bronza!

Izvor: Prva.rs, 09.Avg.2014

Tomićević i Torubarov su u disciplini K2 na 1.000 metara ostvarili treće vreme, od 3:09.857 minuta.. . Zlato je pripalo Slovacima Eriku Vlčeku i Juraju Taru, dok su se srebrom okitili Keni Volas i Lahlan Tejm.. Tomićević i Torubarov su tako Srbiji doneli prvu medalju na planetarnom šampionatu,...

Nastavak na Prva.rs...

Grujić i Novaković prvaci sveta!

Izvor: RTS, 10.Avg.2014, 11:37

Srpski kajak dvojac u sastavu Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi! Oni su trijumfovali u disciplini K2 na 200 metara...Kajakaši Nebojša Grujuć i Marko Novaković postali su u Moskvi šampioni sveta u disciplini K2 na 200 metara...Oni su stazi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.