Pele: Bog zna razloge katastrofe u polufinalu (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Apr.2015, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pele: "Bog zna razloge katastrofe u polufinalu" (video)

Možda i najteži poraz u istoriji nacionalnog fudbala doživeo je Brazil u polufinalu prventsva sveta koje je odigrano u njihovoj zemlji.

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da je težak poraz njegove reprezentacije od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva prošlog leta "katastrofa koju niko nije mogao da predvidi".

Brazil je prošlog leta bio domaćin Mundijala, a u polufinalu je izgubio sa 1:7 od Nemačke, koja je kasnije i osvojila turnir. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Svetskog prvenstva selektor Brazila Luis Felipe Skolari je podneo ostavku.

Pele je rekao da je još u šoku od te katastrofe koja je zadesila Brazil.

"Ta polufinalna utakmica je nešto što niko ne može da objasni. Pre turnira svi su mislili, čak i ljudi koji se ne razumeju mnogo u fudbal, da će u finalu igrati Brazil i Španija. Ali nemački tim je bio dobro pripremljen i dobro je igrao", rekao je Pele, preneli su britanski mediji.

"Onda je došla katastrofa u polufinalu. To je zaista katastrofa koju niko nije mogao da predvidi. Brazil je mogao da izgubi sa 0:1 ili 0:2, ali izgubio je sa 1:7, a izgubio je i utakmicu za treće mesto (od Holandije) sa 0:3. To samo Bog može da objasni", dodao je Pele, koji je tokom karijere osvojio tri titule svetskog prvaka.

Reprezentaciju Brazila je posle Mundijala preuzeo Karlos Dunga i ekipa je od tada pobedila u svih osam utakmica.

Podsetimo se kako je izgledala katastrofa u polufinalu.


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.