Ne očajavaj Đuka, Barsa je to: Prvenac Suareza posle 570 minuta, Mesi brutalan i desnom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Dec.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne očajavaj Đuka, Barsa je to: Prvenac Suareza posle 570 minuta, Mesi brutalan i desnom (VIDEO)

Barselona raznela goste iz Andaluzije sa 5:0 i primakla se Realu na bod zaostatka

Godišnji odmor na prihvatljivih minus jedan, mada je Real Madrid "hendikepiran" učešćem na Svetskom klupskom prvenstvu zbog kojeg ima utakmicu manje. Barselona je prvenstvenu 2014. godinu završila onako kako joj i dolikuje – ubedljivo. Kordoba Miroslava Đukića jednostavno nije dorastao rival katalonskom gigantu - 5:0 za Barsu.

Istina i sreća je okrenula leđa gostima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Andaluzije. Ili je možda bolje reći da je Injigo Lopez pogrešio okrenuo leđa Pedru. Ivan Rakitić je to shvatio pre svih. Bio je to savršen pas. Već posle 71 sekunda igre Barselona je vodila.

Drugi najbrži gol u ovoj sezoni. Samo je El Arabi iz Granade bio ekspresniji - pogodio je posle 44 sekunda.

Već tada je bilo jasno – nema ništa od senzacije na stadionu Kamp Nou. Kordoba prosto nema kvalitet da preokrene protiv Barselone. Đukićevi puleni su se međutim dobro držali u nastavku prvog dela igre. Činilo se da će moći da se uzdignute glave vrate kući. Prerano je bilo za takvo razmišljanje. U drugih 45 minuta gledali smo brutalnu Barselonu.

Prvo Luis Suarez, koji je postigao prvenstveni prvenac u dresu Barselone posle 570 minuta na terenu, pa Đerar Pike i kao šlag na tortu dva puta Lionel Mesi. I to oba pute desnom! Tek da se zna da je Barselona večeras mogla da radi šta je htela.

Bio je to 23. Mesijev gol u ovoj klupskoj sezoni, 15. u prvenstvu i - verovali ili ne - 11. desnicom. Od poslednjih devet čak osam je dao tom – ako se to uopšte može reći kad je Leo u pitanju – slabijom nogom. Tačno deset je postigao levom, još dva gola glavom.

U 2014. za Blaugranu ukupno 50 komada! Četvrti put u proteklih pet kalendarskih godina da je dotakao granicu od 50 golova. Nezaustavljiv!

PRIMERA - 16. kolo:

Petak:

Selta - Almerija 0:1 (0:1)

/Hemed 17/

Subota:

Barselona – Kordoba 5:0 (1:0)

/Pedro 2, Suarez 53, Pike 80, Mesi 82, 91/

18.00: Levante – Sosijedad

20.00: Eibar – Valensija

22.00: Valjekano - Espanjol

Nedelja:

12.00: Viljareal - La Korunja

17.00: Granada – Hetafe

19.00: Elče – Malaga

21.00: Bilbao – Atletiko
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.