Doveo Nemačku do titule prvaka sveta, sada bez prebijene pare mora da čisti toalete!

Izvor: Sportal.rs, 02.Okt.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doveo Nemačku do titule prvaka sveta, sada bez prebijene pare mora da čisti toalete!

Da li se sećate Andreasa Bremea? Njegovim pogotkom sa 11 metara Nemačka je osvojila Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. godine. Danas, junak velikog finala protiv Argentine je bez prebijene pare i vrlo lako može da izgubi i kuću! Kao spas ponuđen mu je posao - da čišti toalete!

Bivši igrač reprezentacije Nemačke, idol svoje zemlje zbog gola u finalu šampionata sveta, živi u siromaštvu 24 godina kasnije. Osim toga Breme (53) se suočava sa opasnošću da postane beskućnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << zbog duga od 200.000 evra, pereneo je nemački list Dojče Vele.

Nekadašnji as "pancera" bi mogao da izgubi i kuću ako ne otplati dug u narednom periodu, koji bi mogao da naraste i na 400.000 evra. Bremeu je u pomoć priskočio

Franc Bekenbauer, selektor svetskih šampiona iz 1990, koji je javno je tražio pomoć.

Ubrzo je dobio odgovor od Olivera Štraubea, još jednog bivšeg fudbalera, koji je Bremeu ponudio posao u svojoj kompaniji.

- Mi smo spremni da zaposlimo Andreasa Bremea u našoj kompaniji gde on može da pomogne u čišćenju toaleta. To će mu poslužiti da sazna šta je život i poboljša svoj imidž - rekao je Štraube.

Tužna priča bivšeg heroja nacije obišla je svet.

(Foto: Beta/AP/Carlo Fumagalli, File)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.