Teroristički napad u Francuskoj? Pucnjava u Parizu, policajci i napadač ubijeni, čuju se novi pucnji! Zabeležen trenutak napada! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 20.Apr.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Francuskoj? Pucnjava u Parizu, policajci i napadač ubijeni, čuju se novi pucnji! Zabeležen trenutak napada! (FOTO, VIDEO)

Jedan policijac je ubijen, a drugi ranjen kada je napadač otvorio vatru u Jelisejskim poljima, najvećoj aveniji u Parizu. Kako navode bezbednosni izvori, i napadač je ubijen, a drugi ranjeni policajac je podlegao povredama u bolnici.

Paris, what's going on the Champs-elysses?? #paris pic.twitter.com/xTIgA5cW1P



Kako je policija saopštila, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << najmanje dve osobe su izvršile napad u Parizu večeras, a za drugim napadačem se intenzivno traga.

Seems serious, armed cops here #ChampsElysees pic.twitter.com/0xUsBtt2ix

Motiv napada i dalje nije poznat.

Retweeted RT en Español (@ActualidadRT):

EN DIRECTO desde el lugar del tiroteo de París https://t.co/ip96UDtQOy https://t.co/ozhnJ6m5dF

— Stamford CE (@stamford_ce) 20. април 2017.

Veliki broj pripadnika policije je hitno otišao na mesto pucnjave, prenose lokalni mediji.

?URGENT - #PARIS #Fusillade #ChampsElysées : Des tirs auraient été entendus dans le magasin Marks & Spencer." #BreakingNews #AlerteInfo pic.twitter.com/gbRPOEg0UC

Takođe, kako mediji navode, helikopter nadleće centralni deo Pariza na "niskoj udaljenosti od grada". Policija je zamolila sve građane da izbegavaju Jelisejska polja i da prate njihove instrukcije.

Napad je najverovatnije bio akt terorizma u koji su uključena dvojica napadača, prenosi Rojters pozivajući se na policijske izvore. Međutim, za sada nema zvanične potvrde.

FOTO: Tanjug/AP

Prema izjavama očevidaca, jedan od napadača je izašao iz automobila i počeo da puca iz "kalašnjikova" usmrtivši policajca.

Pojedini strani mediji su preneli fotografiju čoveka za koga se sumnja da je napadač iz Pariza, a kako se saznaje, reč je o Jusufu el Osriju.

#ChampsElysees LA POLICE RECHERCHE#YoussoufElOsri arrivé depuis la Belgique avec le Thalys pic.twitter.com/Y4mwKlxx6r

Francuski ministar unutrašnjih poslova potvrdio je na svom tviter nalogu da je meta napadača bio policijski autobus koji je bio parkiran kod Jelisejskih polja.

FOTO: Tanjug/AP

Napadač koji je ubio policajca je od ranije poznat nadležnim organima, potvrdila je policija ne želeći da otkrije njegov identitet.

Ubijeni policajac je bio čuvar koji se nalazio blizu metro stanice u Jelisejskim poljima.

#ChampsElysee Un hélicoptère survole la zone depuis une vingtaine de minutes pic.twitter.com/8LAt3WE57Z

My heart goes out to those who lost their lives or were injured #Paris pic.twitter.com/lOHDAXjCP7

Policija je hitno zatvorila ovaj deo grada.

#Attentat #ChampsElysees Un #hommage national sera rendu au #policier lâchement tué, alors qu'il faisait son devoir pr protéger les Français pic.twitter.com/yIItR3Bpc3

Prema još nepotvrđenim informacijama, u blizini mesta pucnjave pronađen je i sumnjivi paket.

Pucnjava se dogodila oko 21 čas po lokalnom vremenu.

Coming back from a run, Champs Elysées is a mess.. #paris pic.twitter.com/CTwRuqDCAQ

Still on Champs-Elysess. It's getting pretty scary #paris pic.twitter.com/GbPeZuaryV

U međuvremenu, prenosi Rojters, desila se još jedna pucnjava na lokaciji blizu mesta provibitnog oružanog incidenta.

Not quite the sort of photos you want to post on Instagram. Tonight, I was on the Champs Elysées. I work right by it. In fact, I walked past the police van that was targeted. It was parked in front of the gym I usually go to. Tonight, I was convinced by a colleague not to go but to go shopping with her instead. We got hungry so we decided to walk up away from where the shooting was going to happen a few minutes afterwards. Tonight, I got lucky. Unlike the policemen who were targeted. ?❤️

A post shared by ?SEV? (@littleblackdressinparis) on Apr 20, 2017 at 2:39pm PDT

Pucnjava se dogodila samo nekoliko dana uoči predsedničkih izbora u Francuskoj. Mnogi kandidati su kao prioritet istakli u svojoj kampanji borbu protiv terorizma. Francuska je u poslednje dve godine bila poprište serija ozbiljnih terorističkih napada, a među poslednjim napadima bila je pucnjava prošlog meseca na aerodromu "Orliju" u Parizu.

Francuski predsednik Fransoa Oland sazvao je hitan sastanak.

Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj napad, prenosi Rojters pozivajući na islamistički medij, Amaq Njuz agenciju. Navodi se da je čovek koji stoji iza ovog napada Abu Jusuf al-Beljiki.

Pogledajte prvi snimak ovog napada:

Vidéo de l'attaque #ChampsElysees pic.twitter.com/jwLsiuS3pE

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.