Za četvrt veka cena srebra skočila za gotovo 575 odsto – Analitičari veruju da ovaj plemeniti metal postaje “novo” zlato

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Maj.2024, 11:07

Za četvrt veka cena srebra skočila za gotovo 575 odsto – Analitičari veruju da ovaj plemeniti metal postaje “novo” zlato

Jedna unca srebra je početkom milenijuma koštala oko 4 dolara, dok danas vredi 27 dolara. To znači da bi neko ko je tada uložio 1.000 evra, danas imao čak 5.750 evra više. Analitičari ovom plemenitom metalu predviđaju svetlu budućnost, iako je za sada mnogo manje zastupljen u investiranju od zlata.
Upravo zbog pristupačnije cene u odnosu na zlato koje je premašilo 2.400 dolara za uncu, procenjuje se da će srebro sve više biti atraktivno za ulaganje. Prema rečima ekonomskog analitičara i poslovnog savetnika Zorana Pavlovića, osim toga, srebro je sve rasprostranjenije u industrijskoj proizvodnji što će dodatno podići tražnju za ovim metalom.
“Zelena revolucija” diže tražnju za srebrom...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

"Cena srebra će rasti i dalje"

Izvor: Kamatica.com, 09.Maj.2024

Cena srebra je u proteklih 25 godina na konstantnoj uzlaznoj putanji..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.