Šestoro poginulih u napadu bombaša-samoubice u Kolombu

Izvor: Blic, Tanjug, 28.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro poginulih u napadu bombaša-samoubice u Kolombu

Jedan oficir i pet članova civilne odbrane Šri Lanke poginuli su danas u napadu bombaša-samoubice na kontrolni punkt bezbednosnih snaga u predgrađu glavnog grada Kolomba.

Portparol vojske Udaja Nanajakara izjavio je da su za napad odgovorni pripadnici Tamilskih tigrova. U vreme napada, na ulicama je bilo mnogo ljudi. Predstavnici zdravstvenih ustanova su saopštili da je u napadu povređeno 19 osoba, koje su primljene u bolnicu.

Ovo je prvi samoubilački napad u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kolomba od oktobra, kada su dve osobe poginule u predgrađu prestonice u pokušaju ubistva jednog vladinog ministra, podsetile su agencije.

Oslobodilački tigrovi Tamilskog Elama bore se protiv vlasti Šri Lanke od 1983. godine. Njihov cilj je osnivanje nezavisne države za tamilsku većinu u severnim i istočnim delovima zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osam mrtvih u samoubilačkom napadu u Šri Lanki

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2008

Sedam pripadnika snaga bezbednosti šri Lanke i jedan civil poginuli su u samoubilačkom napadu na policijski kontrolni punkt nedaleko od pijace u predgrađu glavnog grada Kolomba, saopštila je danas policija. "Reč je o samoubilačk ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šri Lanka: Samoubilački napad

Izvor: B92, 28.Dec.2008

Kolombo -- Jedan oficir i pet članova civilne odbrane Šri Lanke poginuli su u napadu bombaša-samoubice na kontrolni punkt bezbednosnih snaga u predgrađu Kolomba... Portparol vojske Udaja Nanajakara izjavio je da su za napad odgovorni pripadnici Tamilskih tigrova. U vreme napada, na ulicama je bilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.