Nedelja, 28.12.2008.

11:37

Šri Lanka: Samoubilački napad

Jedan oficir i pet članova civilne odbrane Šri Lanke poginuli su u napadu bombaša-samoubice na kontrolni punkt bezbednosnih snaga u predgrađu Kolomba.

Izvor: Tanjug

Default images

Portparol vojske Udaja Nanajakara izjavio je da su za napad odgovorni pripadnici Tamilskih tigrova. U vreme napada, na ulicama je bilo mnogo ljudi. Predstavnici zdravstvenih ustanova su saopštili da je u napadu povređeno 19 osoba, koje su primljene u bolnicu.

Ovo je prvi samoubilački napad u blizini Kolomba od oktobra, kada su dve osobe poginule u predgrađu prestonice u pokušaju ubistva jednog vladinog ministra, podsetile su agencije.

Oslobodilački tigrovi Tamilskog Elama bore se protiv vlasti Šri Lanke od 1983. godine. Njihov cilj je osnivanje nezavisne države za tamilsku većinu u severnim i istočnim delovima zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: