Putin, Merkel i Oland: Primirje u Ukrajini se mora poštovati

Izvor: Kurir, 15.Feb.2015, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin, Merkel i Oland: Primirje u Ukrajini se mora poštovati

U saopštenju se takođe navodi da će troje lidera u nedelju telefonom razgovarati sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o tome kako se primirje poštuje

PARIZ - Ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski lider Fransoa Oland složili su se da se primirje u Ukrajini koje je stupilo na snagu u ponoć mora poštovati, saopštila je Jelisejska palata.

Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je potvrdio da su proruske snage spremne za prekid vatre.

Kako je preneo AFP, u saopštenju se takođe navodi da će troje lidera u nedelju telefonom razgovarati sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o tome kako se primirje poštuje.

Prethodno su ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri istakli su značaj toga da strane u ukrajinskom konfliktu striktno poštuju sporazum o primirju koji stupa na snagu u ponoć, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Dvojica zvaničnika su razmotrili pitanje primirja u telefonskom razgovoru, preneo je Tass.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Putin, Merkel i Oland: Primirje se mora poštovati; Novorusija potpisala ukaze o primirju; Avakov naredio Ukrajincima prekid vatre (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski lider Fransoa Oland složili su se danas da se primirje u Ukrajini koje stupa na snagu u ponoć mora poštovati, saopštila je Jelisejska palata. Putin je potvrdio da su proruske snage spremne za prekid vatre. ...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.