Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni opozicionari u Rusiji

MOSKVA - Desetine pripadnika opozicije, među kojim i lider Nacional-boljševičke stranke Eduard Limonov, privedeni su danas u Moskvi zbog demonstracija za koje nisu imali dozvolu, a na kojim su tražili ostavku ruskog premijera Vladimira Putina.

Limonov je jedan od najradikalnijih kritičara Kremlja.

Šef komunističke partije Genadij >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zjuganov rekao je da vlada mora da napusti zapadni ekonomki model i da sprovede opštu nacionalizaciju.

Skup od oko 1000 ljudi obezbeđivalo je nekoliko stotina policajaca, ali nisu prekidali protest, za koji učesnici nisu imali dozvolu vlasti, preneo je AP.

Pošto je izgovorio samo nekoliko reči na trgu Trijumfalnaja u centru grada, Limonov je prekinut i odveden do policijskog vozila parkiranog u blizini.

"Osim njega, uhapšeno je još 10 do 15 osoba", na istom mestu, izjavio je agenciji AFP njegov glasnogovornik Aleksadar Averin.

Desetak drugih pristalica opozicije bliskih bivšem šahovskom šampionu Gariju Kasparovu privedeno je u jednoj drugoj moskovskoj četvrti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstracije protiv Vlade Rusije

Izvor: B92, 31.Jan.2009

Moskva -- Oko hiljadu pristalica Komunističke partije okupilo se na demonstracijama u Moskvi zbog neslaganja sa ekonomskom politikom Vlade Rusije... Lider Komunističke partije Genadi Zjuganov rekao je na protestu da vlada mora da odbaci zapadnjačke ekonomske modele i sprovede široku nacionalizaciju....

Nastavak na B92...

Na protestima u Moskvi priveden Limonov

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jan.2009

Lider zabranjene Nacional-boljševičke partije Eduard Limonov danas je u Moskvi priveden na demonstracijama opozicije protiv ekonomske politike ruske vlade i njenog odgovora na svetsku ekonomsku krizu. Policija je privela Limonova i oko 10 akti ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Protesti opozicije u Rusiji

Izvor: RTS, 31.Jan.2009

U više ruskih gradova opozicija organizovala demonstracije protiv ekonomske politike ruske vlade, privedeno oko četrdeset demonstranata...Na demonstracima opozicije protiv ekonomske politike ruske vlade i njenog odgovora na svetsku ekonomsku krizu, u Moskvi, priveden je lider zabranjene Nacional-boljševičke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.